Mainos

Rotat pelastavat jopa ihmishenkiä tärkeässä tehtävässään – siimahännät saavat kiitosta nopeudestaan ja keveydestään

0:51

Rotat aiheuttavat yleensä lähinnä kauhistusta, mutta Itä-Afrikassa sijaitsevassa Tansaniassa rotat on valjastettu ihmishenkiä säästävään tehtävään. 

Yllä olevalta videolta voit katsoa uutisvideon siimahäntien miinanraivaustyöstä. 

MTV Uutiset kertoi tässä kuussa, kuinka rotat kaivoivat Helsingissä tiensä päiväkotiin. Siimahännät aiheuttavatkin yleensä lähinnä kauhistusta ja inhoa, ja esimerkiksi Helsingin kohdalla on puhuttu rottaongelman räjähtämisestä käsiin. 

Rottiin suhtaudutaan hyvin eri tavalla Itä-Afrikan maassa Tansaniassa, jossa rottia käytetään ihmishenkiä säästävässä työssä miinanraivaajina. 

Rotat ovat työssään tehokkaita, sillä niiden hajuhaisti on erittäin tarkka. Koulutetut jättiläisrotat pystyvätkin haistamaan räjähteen jopa maan alta. Niitä onkin käytetty vastaavanlaisissa hommissa muun muassa Kambodzhassa. 

Juttu jatkuu uutisvideon jälkeen. 

0:50

Rottien puolella on myös niiden nopeus ja ketteryys.

Rottia miinanraivaustyöhön kouluttava belgialainen APOPO-järjestö kuvailee siimahäntiä myös erittäin älykkäiksi ja sosiaalisiksi. Tärkeimpänä valttina rotilla on puolellaan kuitenkin niiden kevyt paino. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että rotan paino ei laukaise räjähdettä. 

7:33

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.