Mainos

Roskiin kyllästyneet kuudesluokkalaiset Peppi ja Emine eivät jääneet toimettomiksi, vaan siivosivat kaupungilta jätesäkeittäin roskia – "Ympäristö on meille tosi tärkeä"

0:15
Peppi ja Emine ystävineen putsaavat Hyvinkäätä roskista – näistä tytöistä soisi ottaa mallia!

Jos liikut huomenna Hyvinkään keskustan tienoilla, tässä on hyvä tapahtumavinkki: osallistu tapahtumapäivään, jossa pääset keräämään roskia ja osallistumaan kaupungin roskisten lisäämiseen tähtääviin myyjäisiin. Myyjäisten ja roskienkeruuidean takana ovat neljä rohkeaa kuudesluokkalaista tyttöä: Peppi, Emine, Siiri ja Milena, joille ympäristöasiat ovat tärkeitä.

MTV Uutiset tavoitti nelikosta Peppi Tarkan ja Emine Keleksen kysyäkseen, mistä tytöt saivat idean alun perin roskien keräykseen. Tytöt aloittivat keräämään kaupungin roskia aiemmin osallistuttuan Ilmastomarssiin.

– Aloimme huomata roskia kaikkialla. Osallistuimme ilmastomarssiin ja saimme idean, että voisimme kerätä roskia. Tämä on meille aika pieni juttu, mutta sitten se alkoi muuttua isommaksi jutuksi muillekin, tytöt kertovat.

Niin tytöt alkoivat kerätä roskia ja nyt roskia on kerätty jo jätesäkillisiä.

– Vaikka asumme näin pienessä kaupungissa kuin Hyvinkää, täällä on ihan älyttömästi roskaa, Emine kuvailee huolestuneesti.

Tytöt kertovat, että eniten he löytävät tupakantumppeja ja muoviroskia. Työmaiden työntekijät tuntuvat roskaavan paljon.

Laajempaa vaikuttamista: ympäristöfoorumiin

Tytöt sittemmin pääsivät osallistumaan Hyvinkään ympäristöfoorumiin. Nyt he ovat mukana huomenna järjestettävässä roskakävelyssä ja ovat ideoineet tapahtuvaan kuuluvat myyjäiset.

Myyjäisissä on mukana muun muassa roskisräppi. Tapahtuma pidetään huomenna lauantaina 21.9 kello yhdestä iltapäiväkolmeen Hyvinkään Aseman koululla.

Mihin myyjäisten tuotot menevät?

– Myyjäisten tuotolla ostetaan lisää roskiksia kaupunkiin. Meille tehdään ehkä kummiroskis, jonka me tuunaamme. Se olisi roskis, johon olisi kiva kerätä roskia. Linnanmäellä on se puhuva roskis, niin saimme ideaa kummiroskikseen siitä, tytöt kuvaavat.

Pepin ja Eminen into on helposti havaittavissa. Toimittaja kysyykin vielä loppuun, mitä ympäristö merkitsee tytöille.

– Ympäristö on meille tosi tärkeä. Toivomme, että meidän lapsenlapsetkin voisivat elää täällä, Emine kuvaa.

– Olen viettänyt paljon aikaa luonnossa. Olisi todella surullista, jos metsät ja luonnonpaikat häviäisivät. Amazonin tuhoutuminen vähän ahdistaa, Peppi puolestaan pohtii.

Toivotaan siis huomiselle tapahtumalle hyvin osallistujia. Neljän kuudesluokkalaisen osin ideoimasta tapahtumasta uutisoi ensimmäisenä Aamuposti.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja