Mainos

Roolileikeillä piristystä seksielämään

Ihmisen perusolemukseen kuuluu se, että toivomme välillä olevamme joku muu. Toisinaan haluaisimme myös kumppanimme olevan aivan erilainen kun hän todellisuudessa on. Roolileikit ovat avain tähän mahdollisuuteen. Roolileikkien kautta voidaan toteuttaa myös erilaisia seksifantasioita. Roolileikit voivat tuoda monella tapaa uutta kipinää hiipuneeseen seksielämään.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Hyvä näytelmä vaatii aina kelvollisen käsikirjoituksen, niin myös roolileikki. Ilman kunnon suunnittelua roolileikki saattaa olla vain ujostelua ja hermostuneisuutta, eikä itse asiaan päästä lainkaan. Lapsena lääkärileikit sujuivat kuin vettä vaan, mutta vanhempana leikkisä luovuus katoaa. Siksi onkin hyvä tehdä etukäteissuunnitelmat. Aluksi onkin syytä miettiä seuraavia asioita:

1) Kuka haluat olla?
2) Mikä on suunnitelmasi?
3) Mihin roolin sinulla on mahdollisuus pukeutua?
4) Mikä on motivaatiosi?
5) Mitkä ovat perussäännöt?

Kuka haluat olla?

Kuka haluisit roolileikissä olla? Siinä kysymys, johon sinun pitää ensimmäisenä löytää vastaus. Luultavasti sinulla on ainakin yksi kiihottava fantasia, jonka roolihahmo kiehtoo sinua. Mahdollisuuksia eri rooleihin on vaikka kuinka monta. Tärkeää on muistaa se, että toisen henkilön täytyy olla dominoivassa roolissa ja toisen taas alistuvassa.

Mikäli mieleesi ei tule mitään erityistä hahmoa, niin silloin kannattaa etsiä ideoita vaikkapa elokuvista, sarjakuvalehdistä, historiallisista hahmoista, julkkiksista ja rokkitähdistä. Pyri kuitenkin löytämään hahmo, joka poikkeaa itsestäsi mahdollisimman paljon, jotta saat seksiin jotain uutta. Muista olla rohkea ja kokeilunhaluinen!

Mikä on suunnitelmasi?

Tärkeää on se, että olet varmasti sinut hahmosi kanssa. Mikäli et todellisuudessa tiedä, mitä roolihahmosi tulisi tehdä, jäät jumiin ja tunnet itsesi vain turhautuneeksi. Siksi onkin tärkeää, että sisäistät itsesi rooliin samalla tavalla kuin näyttelijät tekevät. Kun vihdoin olet löytänyt itsellesi sopivan roolin, niin sinun pitää käydä läpi seuraavia asioita:

1) Mikä aika päivästä on kyseessä?
2) Mikä on roolileikin ympäristö? Oletko esimerkiksi talon sisällä ja minkälaisessa huoneessa.
3) Keitä on lähelläsi? Oletko paikalla ensin yksin ja sitten luoksesi saapuu fantasioiden henkilö.
4) Mikä on jutun juoni? Miksi olet kyseisellä paikalla ja mitä tulee tapahtumaan?

Näiden kohtien tarkka harkitseminen antaa yleensä lisää ideoita roolileikkiä varten ja auttaa sinua muodostamaan roolihahmosi.

Mihin rooliin sinun on mahdollisuus pukeutua?

Jotta roolileikki toimisi hyvin, pitää myös asusteiden olla roolihahmon mukaiset. Nyt kun tiedä kuka haluat olla, tulee kyseistä hahmoa ja tilannetta varten valita asu. Käsistään kätevä henkilö pystyy tietysti itse valmistamaan tarvittavat asut tai kykenee muokkailemaan omista vaatteistaan roolihahmolle sopivat asusteet.

Useimpien kannattaa kuitenkin käydä ostamassa sopivat vaatteet. Asusteisiin kannattaa todella panostaa, koska asut ovat erittäin merkittävä osa roolileikkiä. Erilaiset asut on monelle fetissi eli kiihottumista lisäävä asia. Tällaisia ovat esimerkiksi univormut, korsetit, alusasut, lateksi- ja kumivaatteet, nahka-asut, silkkiset tai samettiset asut. Yleisimpiin fetisseihin kuuluvat myös korkokengät.

Mikä on motivaatiosi?

Tässä vaiheessa on syytä tehdä hahmostasi analyysi. Jotta ymmärrät ja sisäistät roolisi kunnolla, kannattaa käydä läpi seuraavia kysymyksiä:

1) Mikä on motivaatiosi roolihahmossa?
2) Mikä roolihahmoasi kiihottaa ja mikä taas ei?
3) Mikä saa hänet villiksi tai hermostumaan?
4) Onko roolihahmosi dominoiva vai alistuva vai vaihtaako hän välillä osia?
5) Mikä on roolihahmosi historia? Roolihahmollasi on hyvä olla olemassa ainakin jokin tausta. Se tuo lisäväriä muun muassa seksikohtaukseen.
6) Onko hahmollasi jokin salainen fantasia, jonka hän haluaa toteuttaa?

Roolileikki voi olla kuin näytelmä, jossa on alku, keskikohta ja loppu. Välttämättä roolileikissä ei tarvitse olla suunniteltua loppua. Kun leikissä on päästy alkuun ja hahmot aloittavat seksuaalisen kanssakäymisen, niin loppu voi olla täysin spontaani.

Mitkä ovat perussäännöt?

Säännöt ovat tarpeen, jos toiminta alkaa mennä jommankumman mielestä liian hurjaksi. Erityisen tärkeitä säännöt ovat S/M-roolileikeissä. Aluksi on hyvä pitää mielessä seuraavat perusseikat:

1) Älä naura kumppanillesi, hänen puheilleen tai hänen toiminnalleen. Kumppanisi voi loukkaantua, ja roolileikit voivat siltä osin olla siinä. Nauru on toki sallittua, mutta oikeassa tilanteessa.
2) Vältä arvostelua. Mikäli menet kärkkäästi arvostelemaan toisen roolityöskentelyä, hän voi loukkaantua, eikä suostu enää koskaan leikkeihin. Asioista voi toki keskustella, mutta asialliseen sävyyn.
3) Muista, että kyseessä on leikki, jonka voi keskeyttää koska tahansa. Omat mielikuvat voivat erota suunnattomasti todellisuudesta. Mikäli roolileikki ei aiheuta kiihottumista vaan lähinnä mielipahaa, on syytä pistää peli heti poikki.

Edellisten lisäksi on syytä käydä läpi seuraavat roolileikkiin liittyvät kysymykset:

1) Minkälaiseen seksiin olet valmis suostumaan ja liittyykö se vain roolihahmoosi. Esimerkiksi haluatko kokeilla anaaliseksiä, mutta et suostu siihen muuta kuin roolihahmossasi? Onko jokin seksin muoto, joka ei käy missään tapauksessa?

2) Miten ilmaiset kumppanillesi, että hän on mennyt liian pitkälle? Valitkaa aina turvasana, joka katkaisee leikin saman tien. Parasta on valita sellainen sana, joka ei liity seksiin ja on helppo muistaa.

3) Kuinka pitkälle olet valmis menemään? Haluatko käydä leikin spontaanisti loppuun niin pitkälle kuin se etenee, vai onko parempi sopia tarkka loppu, johon leikki loppuu? Mikäli roolileikkiin sisältyy voimakasta toisen henkilön henkistä ja fyysistä alistamista, on ehkä järkevämpää sopia roolileikille selkeä loppu. Liian pitkälle mennyt leikki voi olla kaikkea muuta kuin hauskaa ja nautinnollista.

4) Oletko täysin turvallisin mielin valmis aloittamaan kyseisen roolileikin? Mikäli hiukankin epäröit, niin silloin on syytä keskustella asioista parin kanssa ja käydä läpi mieltä askarruttavia seikkoja. Roolileikin pitää olla kummallekin osapuolelle nautinnollista ja hauskaa. Siihen ei pidä suostua, jos hiukankin epäilee omia tuntemuksiaan. Kannattaa muistaa, että pahimmassa tapauksessa roolileikki voi johtaa parisuhdeongelmiin. Kunnolla suunniteltu roolileikki voi taas olla erittäin hauskaa ja jopa hyvin terapeuttista.


Teksti: Kari Heusala

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.