Ronnie O'Sullivanilta häpeilemätön piikki – snookerin suurturnauksessa tapahtuu kummia: "Ihanaa, kaunista"

Snookerin UK Championship -suurturnauksessa on nähty yllättävän paljon tähtipelaajien tappioita, mutta kisan seitsenkertainen mestari Ronnie O'Sullivan eteni maanantaina neljännesvälieriin 6-3-voitolla Mark Kingista. 

O'Sullivan, 45, otti heti alussa 3-0-johdon, eikä enää luopunut asemistaan. 

O'Sullivan voitti uransa kuudennen maailmanmestaruuden elokuussa 2020, mutta on pelannut tuon jälkeen ilman turnausvoittoja, ja kuluvan kauden paras tulos on English Openin välieräpaikka. Vaikka hän eteni viime kaudella viiteen rankingfinaaliin häviten kaikki, viimeiset 15 kuukautta ovat olleet englantilaisen mittareilla pettymys. 

– Olen pelannut näytössnookeria viime MM-kisoista lähtien, eikä se riitä taisteluotteluissa. Uraani ei ole enää paljon jäljellä, ja tämä on nyt viimeinen yritykseni katsoa, miten pärjään. Yritän keskittyä yhteen lyöntiin kerrallaan. Tulos ei ole pääasia, haluan vain yrittää, O'Sullivan kommentoi BBC:lle

Seuraavaksi hän kohtaa thaimaalaisen Noppon Saengkhamin, joka kukisti maailmanmestari Stuart Binghamin hämmästyttävässä ottelussa. Bingham nousi 0-5-asemista tasoihin, mutta taipui lopulta 5-6. 

– En koskaan katso ottelukaaviota, se ei kiinnosta minua. Vastustajalla ei ole minulle väliä, mutta nautin nyt kaikesta, mitä teen. Nautin elämästäni tällä hetkellä, O'Sullivan toteaa. 

Binghamin lisäksi turnauksesta ovat pudonneet jo tässä vaiheessa muun muassa John Higgins, Shaun Murphy, Neil Robertson, Mark Selby ja Mark Williams, kaikki maailmanmestareita. Lisäksi myös kiinalaistähti Ding Junhui on jo laulukuorossa. 

O'Sullivania tämä huvittaa. 

– Hekottelen hieman itsekseni, kun näen heidän putoavan. Ihanaa, kaunista, O'Sullivan summaa. 

UK Championship alkoi viikko sitten ja päättyy 5. joulukuuta. Voittajalle on tarjolla lähes 240 000 euron palkintopotti. Mestaruutta puolusti jo pudonnut Robertson. 

Lue myös:

    Uusimmat