Snookerin maailmanmestari koki sensaatiomaisen tappion – sitten kuultiin tulinen avautuminen: "Hänellä ei ole vielä sitä oikeutta"

Snookerin maailmanmestari Shaun Murphy koki todella yllättävän 5-6-tappion kiinalaiselle amatööripelaajalle Si Jiahuille arvostetun UK Championship -turnauksen avauskierroksella myöhään tiistaina. Häviön jälkeen kokenut englantilaispelaaja avautui suorasanaisesti. 

39-vuotias Murphy, joka on juhlinut urallaan myös kolmen arvoturnauksen joukkoon kuuluvan UK Championshipin voittoa, nousi ottelussa 1-5-tappioasemista vielä tasoihin, mutta taipui ratkaisuerässä pistein 45-77. 

Murphy kihisi hävittyään 19-vuotiaalle amatöörille. 

– Kuulostan varmasti äreältä vanhalta mieheltä, mutta mielestäni tämän nuoren miehen ei pitäisi olla mukana tässä turnauksessa. Se ei ole reilua, se ei ole oikein. En tiedä, miksi lajimme antaa amatööreille luvan osallistua ammattilaisturnauksiin. Tämä on elinkeinomme. Olemme itseämme työllistäviä urheilijoita, emme sopimuksen alaisia pelaajia. Emme pelaa joukkueessa, Murphy aloitti BBC:n radio-ohjelmassa. 

Si pelaa amatöörin statuksella, sillä hän putosi ammattilaiskiertueelta viime kauden päätteeksi. 

– Mielestäni on epäreilua kohdata pelaaja, jolla ei ole pelatessaan samoja paineita ja huolia kuin minulla. Hän pelasi kuin mies vailla huolia, koska hänellä ei ole huolia.

– En moiti häntä siitä, että hän on nuori, sillä hän ansaitsi voittaa. Mutta minä hankin pelaamisella ruoan pöytääni. Ansaitsen näin palkkani. Siitä lähtien, kun hyppäsin ammattilaiseksi 15-vuotiaana, minulla on ollut oikeus kutsua itseäni ammattilaiseksi. Hänellä ei ole vielä sitä oikeutta, Murphy summasi. 

Murphy on ansainnut urallaan lähes viisi miljoonaa euroa palkintorahaa.

Vuoden 2005 maailmanmestari ilmoitti myöhemmin Instagramissa, että hän pelasi Yorkissa järjestettävässä turnauksessa vakavan vamman kanssa. 

– Jokainen lyönti aiheutti kipua, mutta yritin siitä huolimatta parhaani. 

UK Championship alkoi tiistaina ja päättyy 5. joulukuuta. Voittajalle on tarjolla lähes 240 000 euron palkintopotti. Mestaruutta puolustaa australialainen Neil Robertson

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja