Ronnie O'Sullivan antoi syyn snookerinnostuksensa hiipumiselle – hämmästyttävä paljastus huipputurnauksen kulisseista: "Minut on jopa heitetty pihalle"

Snookerin supertähti Ronnie O'Sullivan kaipaa maailmankiertueen entisaikojen loistoa, jossa pelaaja oli kuningas.

O'Sullivan, kuten muutkin snookertaiturit, odottelee tällä hetkellä koronaviruspandemian hellittämistä. Kun vapaa-aikaa on enemmän, O'Sullivanilla oli esimerkiksi mahdollisuus ottaa osaa toisen snookerlegendan Stephen Hendryn järjestämään Instagram-livelähetykseen maanantaina.  

Hendry johti keskustelua ja esitti O'Sullivanille myös fanien lähettämiä kysymyksiä. Yhdessä niistä tiedusteltiin viisinkertaisen maailmanmestarin lempiturnausta. 

– Vaikka matkustaminen on raskasta, tykkään Kiinassa pelattavista turnauksista. Haastatteluja on vähemmän, sillä he pitävät pelaajista hyvää huolta, muun muassa China Openin kahdesti ja Shanghai Mastersin neljästi voittanut O'Sullivan totesi. 

– Shanghai on loistava turnaus. Siellä on kunnon promoottori, sama kuin formula ykkösissä. Kun kaikki asiat on järjestetty viimeisen päällä, tuollaista turnausta odottaa, sillä viikosta tulee aina loistava.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Tässä kohtaa Hendry nosti esiin turnausten taustoilla vallinneen tunnelman hänen menestysvuosinaan, varsinkin 90-luvulla. Hendryn mukaan kisoissa oli tuolloin aistittavissa enemmän arvokkuutta ja arvostusta pelaajia kohtaan. 

– Nykyään kulissien takana ei ole sellaista tunnelmaa kuin ennen. Pelin taso on loistavaa, mutta tunnelmaa puuttuu, urallaan ennätykselliset seitsemän MM-titteliä kahminut skotti totesi. 

– Se on tappanut lajia minunkin kohdalla, 44-vuotias O'Sullivan vastasi. 

– Vieraanvaisuus oli eri tasoa ennen. Silloin odotti turnausmatkoja enemmän, koska sen arvostuksen tunsi. Nykyään asian laita ei ole aina näin. 

O'Sullivan kertoi myös uskomattomalta kuulostavan anekdootin. 

– Minut on jopa heitetty pihalle pelaaja-aulasta Mastersissa, kun minulla ei ollut kulkupassia mukana, turnauksen seitsenkertainen mestari heitti. 

Tänä vuonna O'Sullivan jätti Mastersin väliin, vaikka olisi päässyt arvostettuun kutsuturnaukseen mukaan rankinginsa perusteella. 

– Masters on vaikea, koska asun Lontoossa ja kaikki kyselevät lippuja. Lisäksi mukana on paineita ja mediaa. Vuonna 2019 media pidätteli minua kolme tuntia välieräottelun jälkeen.  

Muutenkin harvakseltaan nykyään kisoissa pelaava O'Sullivan tekee juuri niin kuin parhaaksi näkee. Huipputiukka kilpailukalenteri jättää vain vähän aikaa harjoittelulle, varsinkin jos menestyy hyvin, kuten O'Sullivanilla on tapana.  

Englantilaistaituri ei juokse rankingpisteiden perässä.

– Jos haluaisin niihin turnauksiin, olisin ilmoittautunut. En halua pelata monissa turnauksissa vain sen takia, että voisin pelata niissä. 

Lue myös:

    Uusimmat