Roni Hirvoselle sovitellaan nuorissa Leijonissa Anton Lundellin viittaa

Ässistä HIFK:hon siirtynyt pelaaja on Suomen ykköshyökkääjä alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa.

Hyökkääjä Roni Hirvonen kuului jo vuosi sitten Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkueen avainpelaajiin, kun nuoret Leijonat saavutti pronssia Kanadassa pelatuissa MM-kilpailuissa. Tuolloin Suomen ykköspelaajana hääri Anton Lundell, jonka kaltaiseen rooliin Hirvosen odotetaan nousevan tapaninpäivänä alkavissa MM-kilpailuissa.

Lundellin tavoin myös Hirvonen pelasi hyvän syksyn HIFK:n punanutussa ja kasvatti liigaesityksillään odotuksia MM-kilpailuihin. Hirvosen syksy on ollut kaikkiaan onnistunut eikä siirtoa Ässistä HIFK:hon ole tarvinnut katua.

– Uskon, että olen kehittynyt pelaajana viime kaudesta ja olen paremmassa pelikunnossa kuin viime vuonna. Tämä kausi ja viime kausi ovat opettaneet juttuja, Hirvonen kertoi ennen Kanadaan matkustamista järjestetyssä maajoukkueen mediatilaisuudessa.

Viime kisoissa hän oppi, ettei ajatus saa karata liian kauas.

– Etukäteen ei saa miettiä, miten peli menee, vaan pitää pelata peliä. Jokainen ottelu on erilainen.

"Ei ole väliä kumpaa pelaan"

Ennen kisamatkaa Suomi koki pahan takaiskun, kun hyökkääjä Aatu Räty joutui jäämään sivuun seurajoukkueensa Jukurien karanteenien vuoksi. Hirvonen ja Räty ovat olleet kauden maaotteluissa Suomen tehomiehet.

– En voi vaikuttaa siihen asiaan. Meillä on paljon muitakin pelaajia ja hyvä joukkue, Hirvonen kommentoi Rädyn tilannetta.

Rädyn poisjäänti jätti kolon Suomen keskikaistalle, mutta Hirvonen vakuuttaa hallitsevansa sekä keskushyökkääjän että laitahyökkääjän tontit.

– Ei ole väliä kumpaa pelaan. Pystyn pelaamaan molempia paikkoja.

Hirvonen odottaa Edmontonissa ja Red Deerissä pelattavia MM-kilpailuja myös siksi, että pääsee viime kisoista poiketen pelaamaan yleisön edessä.

– Meillä on hyvä joukkuehenki sekä hyvä ja leveä joukkue, jonka näen olevan vahva tässä turnauksessa.

Lue myös:

    Uusimmat