Romaniassa 15-vuotiaan teinitytön katoamisesta kuulusteltu mies myönsi surman – kertoi tappaneensa myös huhtikuussa kadonneen nuoren

Epäilty 65-vuotias Gheorghe Dinca on kertonut poliisille tappaneensa viime keskiviikkona kadonneen Alexanda Macesanun sekä huhtikuussa kadonneen 18-vuotiaan tytön Luiza Melencun, kertoo miehen asianajaja.

Alexandran kuolema on raivostuttanut romanialaiset, sillä tämä ehti soittaa kolme kertaa hätäkeskukseen. Poliisi vetosi puhelujen jäljittämisen kestäneen kauan, mutta odotteli myös kotietsintälupaa yön yli aamuun, vaikkei lupaa olisi tilanteessa tarvittu.

Tutkintaa johtanut poliisipäällikkö erotettiin tapauksen vuoksi.

Dincan asianajaja Alexandru Bogdan kertoi Romanian valtakunnalliselle medialle Agerpresille sunnuntaina miehen kertoneen nuorten lähteneen hänen mukaansa vapaaehtoisesti. Kummassakin tapauksessa pian oli kuitenkin tullut jonkinlainen konflikti, jossa mies oli lyönyt tappavasti.

Poliisi löysi kotietsinnässä ihmisen jäänteitä ja koruja, jotka kuuluivat Alexandralle.

Lauantaina tuhannet mielenosoittajat marssivat Bukarestissa vaatien lisää virkamiesten erottamisia tapahtuneen johdosta ja sytyttivät kynttilöitä ja toivat kukkia Romanian sisäministeriön edustalle.

Alexandran perhe on syyttänyt viranomaisia siitä, etteivät he ottaneet puheluita vakavasti ennen kuin oli liian myöhäistä.

Aiemmin kadonneen tytön Luizan vanhemmat syyttivät myös poliisia epäonnistumisista. 

Lue myös:

    Uusimmat