Romanialainen teinityttö kidnapattiin – onnistui soittamaan hätäkeskukseen kolme kertaa, mutta puheluja ei jäljitetty ajoissa: "Tyttö, jonka kaiken järjen mukaan piti olla pelastettavissa, on nyt kuollut"

Kidnapatun romanialaisen teinitytön hätää ei otettu vakavasti useista hätäkeskuspuheluista huolimatta ja tyttö kuoli sieppaajansa käsiin. Romanian sisäministeri on antanut potkut paikalliselle poliisijohdolle.

15-vuotias romanialainen Alexandra kidnapattiin keskiviikkona Caracalin kaupungin ulkopuolella, kun hän yritti liftata kyytiä kotiinsa. 

Tyttö onnistui soittamaan hätäkeskukseen torstaiaamuna ja kertomaan hätäkeskuspäivystäjille, että hänelle kyydin tarjonnut mies oli ottanut hänet vangikseen. Puheluita tehtiin yhteensä kolme, mutta toimia tytön vapauttamiseksi ei aloitettu tarpeeksi ajoissa.

– Hän on tulossa, hän on tulossa, kerrottiin tytön huutavan ennen viimeisen puhelun katkeamista. 

Perjantaina Alexandran oletetusta sijainnista löydettiin ihmisen jäänteet.

Tytön vanhempien mukaan hätähuutoja ei otettu vakavasti

Romaniassa on nyt leimahtanut keskustelu siitä, mitä tilanteessa todella kävi. Teinitytön vanhempien mukaan tytön hätähuutoja ei otettu vakavasti, mutta paikallisen poliisilaitoksen mukaan ongelmana oli Alexandran vaikea paikallistaminen.

Tytön olinpaikka onnistuttiin selvittämään vasta 19 tunnin päästä ensimmäisen hätäkeskuspuhelun päättymisestä. 

Viranomaiset olivat BBC:n mukaan odottaneet kotietsintälupaa, vaikkei Romanian lainsäädännössä vaadita kidnappaustilanteissa kotietsintäluvan virallistamista. 

Lopulta viranomaiset löysivät epäillyn sieppaajan kotoa nuoren naisen jäänteitä, koruja sekä vaatteita. Jäänteiden uskotaan kuuluvan keskiviikkona kadonneelle Alexandralle. 

Mukana voi olla myös huhtikuussa kadonneen tytön jäänteitä

Romanian sisäministeri on antanut tapauksen johdosta potkut kolmelle paikalliselle poliisijohtajalle. 

– Meidän täytyy selvittää, miksi poliisit jahkailivat. Tyttö, jonka kaiken järjen mukaan piti olla pelastettavissa, on nyt kuollut, totesi maan yleinen syyttäjä Bogdan Licu.

Talosta löydetyt naisen jäänteet on lähetetty tutkittavaksi. Viranomaiset epäilevät, että mukana voi olla myös huhtikuussa kadonneen 18-vuotiaan naisen jäänteitä. 

Talon omistava 66-vuotias romanialaismies on pidätetty.

Lue myös:

    Uusimmat