Rohkea poliisikoira puolusti isäntäänsä viimeiseen asti – eläin oli kuolla hurjassa kamppailussa

Poliisikoirilta vaaditaan erityistä rohkeutta, sillä kovat äänet tai uhkaavat tilanteet eivät saa eläintä pelottaa. Englantilainen poliisikoira Finn on yksi esimerkki urheasta koirasta, joka auttaa partneriaan tilanteessa kuin tilanteessa.

Poliisi Dave Wardellin mukaan kahdeksanvuotias saksanpaimenkoira Finn on jäljittänyt työssään jo yli 200 rikollista. Täysin ongelmitta poliisikoiran tehtävät eivät kuitenkaan ole sujuneet: kerran Finn joutui puukotetuksi 25-senttisellä veitsellä, ja oli kuolla vammoihinsa.

Hurja tarina sai alkunsa kun Wardell oli työparinsa kanssa ottamassa kiinni rikoksesta epäiltyä, joka yritti paeta.

– Poliisi koiran kanssa! Pysähdy! Pysähdy tai lähetän koiran, Wardell kertoo huutaneensa.

Kun rikollinen ei huomioinut Wardellin huutoja, päästi tämä koiran irti.

– Kun mies yritti kiivetä aidan yli, tarttui Finn hampaillaan hänen jalkaansa ja veti, kunnes epäilty oli naamallaan ruohossa.

– Yhtäkkiä mies kääntyi ympäri selälleen. Otin kiinni Finnin kaulapannasta ja sanoin epäilylle: ’Sinun täytyy kuunnella minua. Sinun täytyy lopettaa kamppailu koirani kanssa.’ Yhtäkkiä, jokin osui silmääni, Wardell kertoo.

Puukotettu koira ei päästänyt epäiltyä karkuun

– Se vaikutti olevan massiivisen kokoinen palanen tummaa metallia, jonka hän veti ulos Finnin rinnasta. Se oli peittynyt verellä. Se oli veitsi – paksu kuin viivoitin. Se oli naurettavan suuri, kuin metsästysveitsi – terä itsessään oli varmasti 10 tuumaa pitkä, hän muistelee tapahtumia.

Puukotuksesta järkyttynyt Wardell ei ehtinyt reagoimaan, kun epäilty hyökkäsi häntä kohti – onneksi uskollinen pari Finn ehti.

– Hän riuhtaisi tiukemmin miehen jalasta, ravistellen sitä voimakkaasti. Ainoa, mitä epäilty pystyi tekemään, oli iskeä veitsellä Finnin päähän ja käteeni, koska se oli siinä lähellä, Wardell kertoo.

Veitsi ohitti sydämen parilla senttimetrillä

Finn kiidätettiin eläinlääkäriin, jonka erikoisosastolla rohkea eläin onnistuttiin ihmeen kaupalla pelastamaan. Rohkea koira sai happea ja morfiinia sillä välin, kun lääkärit korjasivat puukotushaavoja. Veitsi oli lävistänyt koiran keuhkon, mutta onneksi terä oli mennyt muutamalla senttimetrillä sydämen ohitse.

Nyt Britanniassa ajetaankin uutta Finnin lakia, joka tekisi poliisikoiran vahingoittamisesta uuden, erillisen rikoksen. Jopa satatuhatta ihmistä on allekirjoittanut vetoomuksen.

Finn sen sijaan palasi jo kuukauden päästä tapahtuneesta poliisikoiran tehtäviin. Nyt hän on kuitenkin eläköitynyt, ja viettää kissanpäiviään partnerinsa Wardwellin luona – ansaitusti.

Katso hurjat kuvat Finnin kamppailuhaavoista ja kuuntele tarina englanniksi videolta:


Lähteet: Ladbible, Daily Mail

***

7:30

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja