Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Rocky Road kauracookies

Julkaistu 14.02.2013 05:27(Päivitetty 21.08.2013 14:23)

Leivotaan ystävälle iki-ihania ja makeita cookieita jenkkityylisellä päällyksellä!

Rocky Roadeista on lukemattomia erilaisia versioita. Niitä yhdistää jenkkityylinen makeus, jossa sekoittuvat suklaa, vaahtokarkit, pähkinät tai mantelit ja hedelmäpalat.

Tässä yksi uusi versio. Cookiet on tehty kätevästi pakaste-Kauramurotaikinasta, johon on lisätty runsaasti suklaisuutta.

Rocky Road kauracookies, 12 kpl isoja (10 cm), tai 20 kpl pieniä (6 cm):

1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)

100 g tummaa suklaata rouheena

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Rocky Road -jenkkipäällys:

150 g tummaa suklaata

1 dl suolapähkinöitä

100 g vaahtokarkkeja

100 g kuivattua hedelmäpalasekoitusta

Ota taikina sulamaan levyt erilleen. Sekoita sulaneen taikinan joukkoon rouhittu suklaa ja kaakaojauhe. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla.

Leivo taikinasta 12 isohkoa palloa ja litistä ne halkaisijaltaan n. 10 cm cookieiksi. Tai tee 20 pienempää, halkaisija tällöin n. 6 cm. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla 6-8 min koosta riippuen melko kypsiksi ”al dente”. Sulata sillä aikaa päällyksen suklaa varovasti kattilassa vesihauteessa tai mikrossa. Pilko vaahtokarkit pieniksi kuutioiksi saksilla. Sekoita kaikki päällyksen aineet keskenään.

Ota ”al dente” cookiet uunista ja lusikoi niille 1-2 rkl päällystä, levitä hieman, uunissa päällys leviää kyllä lisää. Jatka paistamista n. 5 min.

VINKKI: Halutessasi vaaleita cookieita, käytä kaikissa kohdissa valkosuklaata ja jätä kaakaojauhe pois.

Sumo video id

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Backbyn hätävarakakkuTäydellisen brownien salaisuus: Tätä helppoa reseptiä on pakko kokeilla!S’mores Maukasta tarjottavaa kahvipöytään: Leivo itse karkkikeksejä Popcorn-kaurakeksitSuussasulavat browniet kevyempänä versiona – tätä on pakko kokeilla!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:01
    Vitamiinit

    Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta

  • Eilen17:01
    Koirat

    "Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta

  • Eilen16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • Eilen14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi