Rocky Road kauracookies

Leivotaan ystävälle iki-ihania ja makeita cookieita jenkkityylisellä päällyksellä!

Rocky Roadeista on lukemattomia erilaisia versioita. Niitä yhdistää jenkkityylinen makeus, jossa sekoittuvat suklaa, vaahtokarkit, pähkinät tai mantelit ja hedelmäpalat.

Tässä yksi uusi versio. Cookiet on tehty kätevästi pakaste-Kauramurotaikinasta, johon on lisätty runsaasti suklaisuutta.

Rocky Road kauracookies, 12 kpl isoja (10 cm), tai 20 kpl pieniä (6 cm):

1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)

100 g tummaa suklaata rouheena

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Rocky Road -jenkkipäällys:

150 g tummaa suklaata

1 dl suolapähkinöitä

100 g vaahtokarkkeja

100 g kuivattua hedelmäpalasekoitusta

Ota taikina sulamaan levyt erilleen. Sekoita sulaneen taikinan joukkoon rouhittu suklaa ja kaakaojauhe. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla.

Leivo taikinasta 12 isohkoa palloa ja litistä ne halkaisijaltaan n. 10 cm cookieiksi. Tai tee 20 pienempää, halkaisija tällöin n. 6 cm. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla 6-8 min koosta riippuen melko kypsiksi ”al dente”. Sulata sillä aikaa päällyksen suklaa varovasti kattilassa vesihauteessa tai mikrossa. Pilko vaahtokarkit pieniksi kuutioiksi saksilla. Sekoita kaikki päällyksen aineet keskenään.

Ota ”al dente” cookiet uunista ja lusikoi niille 1-2 rkl päällystä, levitä hieman, uunissa päällys leviää kyllä lisää. Jatka paistamista n. 5 min.

VINKKI: Halutessasi vaaleita cookieita, käytä kaikissa kohdissa valkosuklaata ja jätä kaakaojauhe pois.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat