Robert Heleniuksen sauma on tässä? Vanhat mestarit lyövät Anthony Joshualle kovaa painetta: "Hänen täytyy sopeutua"

Robert Heleniukselle yllättävä jättimahdollisuus – näin hän arvioi mahdollisuuksiaan ex-mestari Joshuaa vastaan 7:01
Robert Heleniukselle yllättävä jättimahdollisuus – näin hän arvioi mahdollisuuksiaan ex-mestari Joshuaa vastaan.

Robert Heleniuksen ainoa mahdollisuus lauantai-iltana Lontoossa oteltavassa huippukohtaamisessa on entisen mestarin Anthony Joshuan valmistautumisessa tapahtunut äkkimuutos, uskovat monet BBC:n haastattelemat nyrkkeilyasiantuntijat.

Helenius nousee myöhään illalla O2 Arenalla kehään alle viikon varoitusajalla, kun Joshuan alkuperäiseksi vastustajaksi sovittu Dillian Whyte joutui sivuun dopingepäselvyyksien takia.

Joshua on otteluun lähdettäessä selvä ennakkosuosikki, mutta Heleniuksella on oma saumansa yllättää. Entiselle mestarille painetta lisää Deontay Wilderilta ensimmäisessä erässä onnistunut tyrmäys viime lokakuussa Brooklynissä käydyssä ottelussa Heleniusta vastaan.

– Uskon, että AJ tyrmää hänet kuuden ensimmäisen erän aikana, sanoo Joshuan promoottori Eddie Hearn omaksi arviokseen.

Useimmat BBC:n haastattelemat asiantuntijat ja aktiiviottelijat odottavat Joshualta nopeaa tyrmäystä. Oikeastaan mikään muu ei riitä.

– Tämä on Anthony Joshuan näytönpaikka – tyrmää hänet. Dillian Whytella oli omat haavoittuvuutensa. Hänet oli tyrmätty muutaman kerran, ja Helenius myös, ennakoi nyrkkeilyvalmentaja Shane McGuigan.

– Paras skenaario olisi, jos Joshua iskisi hänet kumoon puolessatoista minuutissa. Toiseksi paras skenaario olisi, että hän (Joshua) nyrkkeilisi hyvin, ei tekisi virheitä, iskisi täydellisesti ja hoitelisi hänet (Heleniuksen) neljässä tai viidessä erässä, arvioi entinen ylemmän keskisarjan mestari George Groves.

– Huonoin vaihtoehto on, että se menee yli kuudennen erän. Sitä emme toivo. Koko show pelastetaan sillä, että hän tyrmää neljännen erän aikana, Groves jatkaa.

Chisora vaatii Joshualta tyrmäystä

Useat BBC:n haastattelemista asiantuntijoista muistuttavat kuitenkin Heleniuksen pikahälytyksen aiheuttamasta hämmingistä, joka voi pahimmillaan sekoittaa Joshuan kuukausien valmistautumisen.

– Kuka tahansa ottelija voi aiheuttaa kenelle tahansa vaikeuksia. Se on aina vaikeaa, sanoo Heleniuksen vuoden 2011 kuumassa ottelussa kohdannut Dereck Chisora.

– AJ valmistautui kohtaamaan Dillianin, ja nyt hänen ajatuksensa muuttuvat. Siitä maailmanmestarit on tehty. Hänen täytyy sopeutua.

– Ensimmäisessä erässä otat hänestä selvää. Toisessa erässä vähän lisää, ja kolmannessa hänen täytyy tyrmätä hänet. Haluan hänen tekevän sen nopeasti – tarvitsen sen, että hän tekee sen nopeasti, Chisora lietsoo.

Iso muutos Joshualle on Heleniuksen koko. Whyte on toki myös 193-senttinen, mutta Helenius tasan kaksimetrinen, ulottuva ja omaa painavan iskun.

– Aina on syytä olla huolissaan, kun korvaava ottelija on kaksimetrinen, joka joskus oli varteenotettava ottelija. Helenius ei kuitenkaan ole sitä enää, sanoo kevytsarjan entinen maailmanmestari Barry Jones.

– Jos Joshua pysyy positiivisena valmentaja Derrick Jamesin ohjauksessa, niin uskon, että siitä tulee hyvä ottelu Joshualle, ja se päättyy seitsemässä erässä, Jones kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat