Robert, 9, oli tukehtua pullonkorkkiin kesken tunnin – opettajan nopea reagointi tallentui kameraan

New Jerseystä kotoisin oleva opettaja on saanut runsaasti kiitosta osakseen pelastettuaan pullonkorkin nielaisseen oppilaan.

Luokkahuoneen valvontakameran materiaali paljastaa dramaattisen hetken East Orangen alakoulussa, kun 9-vuotias poika oli tukehtua nielaistuaan pullonkorkin. New Jerseyssä Yhdysvalloissa sattuneesta tapauksesta uutisoi muun muassa New York Post.

Voit katsoa valvontakameran materiaalin yllä olevalta videolta.

Tilanne sai alkunsa 9-vuotias Robert ei ollut onnistunut avaamaan käsillään vesipullonsa korkkia ja oli yrittänyt avittaa korkin irtoamista hampaillaan.

– Puristin samalla pullosta hiukan liian kovaa niin, että vettä purskahti pullosta ja se työnsi korkin kurkkuuni, Robert muistelee tilannetta jälkikäteen.

Videolla näkyy, että Robert nousee seisomaan tuoliltaan ja ryntää luokan perällä olevalle tiskialtaalle.

– En saanut yskittyä korkkia pois, joten ryntäsin neiti Jenkinsin luokse, hän kertaa tapahtumia.

Opettaja Janiece Jenkins hyppäsi saman tien toimintaan ja käytti Heimlichin otetta koko luokan edessä.

– Hän osoitti kurkkuaan ja oli todella järkyttynyt, Jenkins itse muistelee hetkeä, jolloin pullonkorkkiin tukehtuva Robert oli tullut hänen luokseen.

Juuttuneen korkin takia poika ei ollut pystynyt puhumaan ja kertomaan opettajalle tilannetta. Opettajan nopean reagoinnin ansiosta tilanteesta selvittiin pelkällä säikähdyksellä.

Lähteet: Reuters ja New York Post

Lue myös:

    Uusimmat