Ristomatti Ratian kassi:

- avokado - kukkakaali- meloni- katajan marjoja- vadelmia- kanttarelleja- Romano -salaattia- kukkia- vaniljajäätelöä- minttua- basilikaa

Jyrki Sukulan ja Ristomatti Ratian menu:

Meloni-alkupala

1/3 lohko hunajamelonia 1/2 sitruunaa lohkoina salaattia vesikrassinkukkia

Hunajamelonin lohko tarjoillaan sitruunalohkon ja salaatin sekä vesikrassinkukkien kanssa.

Paahdettua kukkakaalia ja kanttarelleja

1/2 kukkakaali 2 rkl oliiviöljyä suolaa peperonchinoa 2 valkosipulinkynttä 5 kpl katajanmarjoja 2 rkl valkoviinietikkaa 1/2 dl valkoviiniä 1/2 hienonnettu sipuli valkopippuria suolaa 100 g voita 2 dl kantarellejä

Leikkaa kukkakaali paksuiksi pihveiksi ja valele runsaalla oliiviöljyllä. Laita uunivuokaan ja mausta suolalla, peperonchinolla ja laita öljyyn muutama valkosipulin kynsi sekä puolikkaita sipuleita. Paahda uunissa noin 200 astetta noin 10 minuuttia. Tarjoile katajanmarja-voikastikkeen kanssa.

Katajanmarja-voikastike

valkoviinietikkaa valkoviiniä sipuli katajanmarjoja valkopippureita voita

Keitä kattilassa valkoviinietikkaa, valkoviiniä, hienonnettua sipulia, kypsiä katajanmarjoja ja valkopippureita noin 8 minuuttia. Siivilöi ja laita pieneen kattilaan, vatkaa joukkoon kylmää voita. Paahda pituussuunnassa halkaistut kanttarellit nopeasti kuivalla, kuumalla pannulla ja tarjoile kukkakaalin ja kastikkeen kanssa.

Kantarelleilla täytettyä zuccininkukkaa

2 dl kantarelleja 1/2 sipuli hienonnettuna suolaa, pippuria 1/2 sitruunan mehu 50 g voita 2 zuccininkukkaa

Hienonna sipuli ja sienet ja freesaa nopeasti pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla sekä tilkalla sitruunanmehua. Höyrytä nopeasti minizuccini ja kukka suolalla maustetussa vedessä. Täytä zuccinin kukka kantarellitäytteellä ja paista lopuksi pannulla kullan ruskeaksi, mini zucciniin voi tehdä pienet viillot niin sekin ehtii kunnolla kypsyä paistamisen aikana.

Avocado-kantarellisalaatti

1 avocado sitruunan mehua suolaa, pippuria 1 dl kantarellejä

Halkaise avocado ja poista kivi. Viipaloi ja mehusta kevyesti sitruunanmehulla ettei avocado lähde tummumaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista halkaistut kantarellit pannulla, mausta ja tarjoile avocadon kanssa, lisukkeeksi voit vielä paistaa leipätikkusen.

Vadelmia ja vaniljajäätelöä

1 dl vaniljajäätelöä 1 dl vadelmia 4 cl sitruslikööriä 5 lehteä minttua 2 rkl sokeria

Ota vaniljajäätelöstä muotilla haluamasi pala ja laita sen päälle vadelmia. Tarjoile kastikkeena siirappia jossa on sitruslikööriä, hienonnettua minttua ja sokeria.

Lue myös:

    Uusimmat