Riskialtis kikka jäätyneen tuulilasin sulattamiseksi keräsi somessa miljoonayleisön – älä kokeile itse!

Tältä näyttää, kun auto ei tottele rattia – talvi yllätti autoilijat Yhdysvalloissa 0:28
Talvi yllätti autoilijat Yhdysvalloissa – katso videolta, miltä näyttää, kun auto ei tottele rattia.

Brittinainen esitteli sosiaalisessa mediassa "next level" -kikkaansa jäätyneen tuulilasin sulattamiseksi, kertoo The Sun. Moni riensi varoittamaan, että somehitiksi kasvaneen niksin kokeileminen voi tulla kalliiksi.

Talvella autoilijoiden liikkeellelähtöä hidastaa auton ikkunoiden jäätyminen. Ikkunoiden skrapaamiseen kyllästyneet saattavat yrittää mennä siitä, mistä aita on matalin. Oikaiseminen voi kuitenkin tulla kalliiksi, jos samalla tulee vahingoittaneeksi tuulilasia.

Kuuma vesi voi hajottaa jäätyneen tuulilasin

Kimberly Butt kertoo TikTokissa oman kikkansa jään poistamiseen tuulilasista. Yli 2 miljoonaa katselukertaa keränneellä videolla nainen kaataa kuumaa vettä kestokassiin, minkä jälkeen hän hieroo kassia vasten autonsa tuulilasia. Jää katoaa lasin pinnalta käden käänteessä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Osa kommentoijista kehuu kikkaa nerokkaaksi ja helpoksi, mutta moni huomauttaa myös niksin riskeistä. Kylmän tuulilasin päälle kaatunut kuuma vesi voi vahingoittaa lasia ja aiheuttaa siihen särön. Jos tuulilasissa on valmiiksi vaikka kiveniskemä, voi äkillinen lämpötilavaihtelu edistää sen laajenemista halkeamaksi.

– Tuo on myös mainio tapa tehdä särö tuulilasiisi. Ei niin fiksua, eräs kritisoija kirjoittaa.

Mikäli Kimberlyn kikkaa rohkaistuu kuitenkin käyttämään varoituksista huolimatta, kannattaa kestokassiin kaadetun veden antaa ainakin jäähtyä hieman ennen kuin sitä hieroo tuulilasia vasten.

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat