"Tämä jippo kannattaa ohittaa" – teetkö sinäkin näin autollesi, kun aamulla on kiire töihin?

Lapset keksivät nerokkaan tavan tuulilasin putsaamiseksi 1:33
Saksalaissisarukset Daniel, 11, ja Lara, 9, keksivät nerokkaan tavan tuulilasin puhdistamiseksi.

Yöpakkaset ja jäiset ikkunat ovat jälleen suomalaisten autoilijoiden riesana. Aivan kaikkiin kikkoihin ei kuitenkaan kannata kiireisenäkään aamuna turvautua.

Netin autokeskusteluissa nousee tasaisin väliajoin esiin kotikutoisia vinkkejä autoilijan arjen helpottamiseen.

Eräs suosituista ja ajankohtaisista aihealueista on jäiset auton ikkunat, joiden joka-aamuiseen skrapaamisen moni kaipaa helpotusta.

Kolarikorjaamo Autoklinikka kuitenkin muistuttaa tiedotteessaan, että kaikki netistä löytyvät autokikat eivät välttämättä ole riskin arvoisia.

Ikkunat jäässä? Älä tee ainakaan näin!

Esimerkiksi jäisen tuulilasin sulattaminen kuumalla vedellä voi pahimmassa tapauksessa halkaista tuulilasin.

– Mikäli tuulilasissa sattuu olemaan vaikkapa kiveniskemä, voi äkillinen lämpötilavaihtelu edistää merkittävästi iskemän laajenemista halkeamaksi tai pahimmillaan jopa sirpaloida lasin. Tämä jippo kannattaa siis ehdottomasti ohittaa, varoittaa Autoklinikan Markus Helkamäki.

Helkamäki muistuttaa, että ehjä jääskrapa ja harja ovat turvallisin tapa siistiä lumi ja jää pois auton ikkunoista.

Nykyautojen tuulilasit alttiimpia vahingoille

Etenkin nykyaikaisten autojen tuulilasien vaihtaminen voi olla hyvinkin kallis toimenpide. Ne myös saattavat hajota helpommin kuin aiemmin.

Moderni tuulilasi on nimittäin paljon muutakin kuin vain lasia. Tuulilaseista löytyy monenlaista lisätekniikkaa, joka avustaa kuljettajaa tehden ajamisesta osaltaan hieman turvallisempaa.

Teknistymisen ohella modernit tuulilasit ovat myös aiempaa ohuempia. Ohuempiin laseihin kuluu vähemmän raaka-aineita, minkä lisäksi ne ovat myös kevyempiä. Tämä puolestaan säästää valmistuskuluissa ja vähentää päästöjä sekä valmistusprosessissa että ajossa.

– Muutoksia tuulilaseihin on tehty esimerkiksi EU-direktiivien ohjeistamina, ja niiden vaikutukset ovat pääasiassa positiivisia. Samalla ohuemmat lasit ovat kuitenkin hieman herkempiä kiveniskemille, joista kärsitään talvikauden ansiosta enemmän Suomessa kuin muualla Euroopassa, lasivalmistaja Pilkington AutoGlassin toimitusjohtaja Yrkka Oura kertoi huhtikuisessa tiedotteessa.

Lähde: Autoklinikka

Lue myös:

    Uusimmat