Mainos

Yle: Riku Rantalalta hätkähdyttävä kirjoitus Me too -kohusta: "Minä aloitan pyytämällä anteeksi, että vaikenin niin pitkään"

1:46

Docventures-ohjelmasta tuttu toimittaja Riku Rantala kirjoittaa Ylen nettisivuilla, että Me too -keskustelu voi olla parasta, mitä on tapahtunut vuosikymmeniin.

Riku Rantala puhui MTV.fin haastattelussa kesällä 2017 työn alla olleesta alkoholiaiheisesta kirjasta. Katso video yllä!

Muun muassa Madventures-, Docventures- ja Mad cook -tv-ohjelmista tuttu, pitkän uran toimittajana tehnyt Riku Rantala, 44, kirjoittaa Ylen nettisivulla julkaistussa kolumnissa Me too -kohusta.

Rantala lupaa tekstissä osallistua Me too -keskusteluun ja pyytää anteeksi sitä, että hän on ollut hiljaa aiheesta tähän asti. Rantala toteaa ajatelleensa pitkään, ettei hänellä ole Me too -asiasta mitään sanottavaa.

– Osallisuutta tai asiantuntemusta minulla ei aiheesta ole. Kaikesta mediahuoraamisestani ja naamanvääntelystä huolimatta olen nimittäin niin ujo mies, etten koskaan ole uskaltanut lähestyä yhtäkään naista pokausmielessä – puhumattakaan, että olisin ryhtynyt päällekäyväksi, Rantala kirjoittaa.

Rantala toteaa elämänsä valta-asemista seuraavaa: hänen vaimonsa on Rantalan perheen toinen pää, hänen pomonsa on nainen ja hänen ystävänsä ovat "mitä kukin nyt sattuu olemaan".

– Nämä puhtaat jauhot pussissani olen ajatellut että saatana, sikaniskat hoitakoot omat sotkunsa! Nyt joudun toteamaan, että olen ollut täysin väärässä, Rantala toteaa tekstissä.

Riku Rantala linjaa, että Me too -keskusteluun tarvitaan myös niitä ihmisiä, jotka eivät ole niitä pahimpia "sikailijoita" tai henkilökohtaisesti ilmiöstä kärsineitä.

Motiivikseen keskusteluun osallistumiseen Rantala sanoo sen, että keskustelusta pidättäytyminen vastaa täsmälleen sitä vaikenemista, jolla on mahdollistettu pitkään jatkuneet seksuaaliset häirintätapaukset sekä valta-aseman väärinkäyttö.

– Me tarvitsemme jokaisen valppaan ja muutoshaluisen ukon, akan ja muunsukupuolisen tähän savottaan. Ja kuten joku viisas on sanonut, paras tapa saada viimeinen sana on pyytää anteeksi. Minä aloitan pyytämällä anteeksi, että vaikenin niin pitkään.

Lue Rantalan kolumni kokonaisuudessaan täällä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.