Riistavatruskat

Taikina:

  • 1 l soseutettua perunaa
  • 150 g voita
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl vehnäjauhoja

Täyte:

  • ½ dl rypsiöljyä
  • 2 dl hirven jauhelihaa
  • 2 dl sipulisilppua
  • 2 dl tatti- tai herkkusienikuutioita
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria

Valmista ensin taikina. Vatkaa käsin tai koneella lämmin perunasose kylmäksi ja sitkomaiseksi massaksi. Lisää massaan voi ja suola vatkaamisen aikana. Kun massa on jäähtynyt, alusta jauhot taikinaan. Kypsennä jauheliha öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon sipulisilppu ja sienikuutiot. Jatka kypsentämistä pari minuuttia. Mausta täyte suolalla ja pippurilla.

Tee taikinasta pötkö, jaa se paloiksi ja pyörittele ne palloiksi. Taputtele pallot litteiksi ja ajele ne kaulimella puolen sentin paksuisiksi kakkaroiksi.

Levitä täyte kakkaran toiseen laitaan, käännä taikina täytteen yli joulutortun tapaan ja sulje kakkara teevadin reunalla. Kakkaran voit sulkea myös haarukalla painellen. Voitele vatruskat vatkatulla munalla ja paista 250 asteessa vaaleanruskeiksi.

Resepti: Jaakko Kolmonen

Lue myös:

    Uusimmat