Riikka Purra siteerasi Erika Vikmanin hittiä puheessaan – näin artisti kommentoi

Purra siteerasi Erika Vikmania ja sai seisovat aplodit 1:08
Näin Purra siteerasi Erika Vikmanin Syntisten pöytä -hittiä puoluekokouksessa Tampereella.

Artisti Erika Vikmanin mukaan tällaisena aikana pitäisi keskittyä enemmän asioihin, jotka yhdistävät meitä. 

Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra siteerasi puoluekokouksen puheessaan artisti Erika Vikmanin esittämää Syntisten pöytä -kappaletta. 

– Jos joku teistä on niin synnitön ja kunnollinen, heittäköön päällemme tänne sen ensimmäisen kiven, Purra muun muassa lausui puheensa loppupuolella.

Purra sai puheensa lopuksi seisovat aplodit puolueväeltään. 

Purran siteeraaman kappaleen ovat sanoittaneet Kaisa Korhonen ja Janne Rintala sekä säveltäneet Kaisa Korhonen, Janne Rintala ja Mika Laakkonen

Erika Vikman ei aiemmin halunnut kommentoida asiaa MTV Uutisille. Artisti julkaisi myöhemmin Instagram-tarinoissaan tekstin aiheeseen liittyen.

– Huomasin tänään Syntisten pöytä -sanoitusten siirtyneen uuteen poliittiseen ympäristöön. Taiteilijalle on tietysti palkitsevaa, että kappaleet puhuttelevat ja jättävät muistijäljen, hän kirjoittaa.

Vikman sanoo haluavansa korostaa, että ei ole poliittinen henkilö ja keskittyy vain musiikkiinsa ja yleisöönsä.

– Meidän kaikkien pitäisi tällaisena aikana muutenkin enemmän keskittyä asioihin, jotka meitä yhdistävät, eikä niihin, jotka repivät, artisti lopettaa tekstinsä. 

Purra syytti puheessaan mediaa ajojahdista. Aiemmin kesällä mediassa uutisoitiin elinkeinoministeri Vilhelm Junnilaan eroon johtaneesta äärioikeistokohusta, uuden elinkeinomisterin Wille Rydmanin rasistisesta yksityisviestittelystä sekä myös Purran rasistisista teksteistä. 

Katso Riikka Purran puhe kokonaisuudessaan: "Käynnissä ajojahti – paha, rasisti, fasisti, natsi" 17:54
Voit katsoa koko Purran puheen tästä. 

Juttua päivitetty 18.8. kello 13.30: Lisätty puuttunut tieto kappaleen tekijöistä. 

Lue myös:

    Uusimmat