Riikka Purra puhui tunteikkaasti perussuomalaisten "ajojahdista" – "Ei ole sanoja kuvaamaan"

Purra liikuttui puheessaan: "Ei ole sanoja kuvaamaan tätä" 4:12
PS:n puheenjohtaja Riikka Purra kertoi "ajojahdista".

Riikka Purra moittii mediaa ajojahdista ja syyttää joukkohysterian perustuvan lastenohjelmista tuttuun maailmankuvaan.

Tänään Tampereella järjestetyssä perussuomalaisten puolukokouksessa kuultiin puheenjohtaja Riikka Purran voimakas puhe, jossa hän ruoti kovin sanoin puolueensa kohtelua mediassa.

– Tämä kesä on ollut mielenkiintoinen. No, ei teeskennellä, se on ollut todella vaikea, aloitti Purra puheensa.

– Pitkään jatkuneiden raastavien hallitusneuvotteluiden jälkeen aikaan saatiin neljän puolueen hallitus ja sille mukiinmenevä ohjelma, jolla tätä maata pannaan kuntoon, vuosien kaltoinkohtelun jälkeen.

Katso Riikka Purran puhe kokonaisuudessaan: "Käynnissä ajojahti – paha, rasisti, fasisti, natsi" 17:54
Katso Purran puhe kokonaisuudessaan tästä.

Moittii mediaa vanhojen asioiden kaivelusta

Purra puhui ennen näkemättömästä perussuomalaisiin kohdistuvasta ajojahdista, joka hänen sanojensa mukaan tulee jäämään Suomen poliittiseen mediahistoriaan.

– Onhan vastaavia ennenkin nähty, ja olemme niihin sekä puolueena että sen yksittäisinä edustajina varsin tottuneita, mutta nyt, hallitukseen osallistumisen myötä, sen laajuus, voimakkuus, epärehellisyys ja käytettyjen metodien röyhkeys olivat täysin ennen kokemattomia.

Purran mukaan media on kaivanut esille vuosien, jopa vuosikymmenten takaisia, asiayhteydestään irrotettuja epäilyttäviä kommentteja.

– Paha. Rasisti. Fasisti. Natsi. Paha, paha, paha, ihminen. Synnytettiin mediaan nojaava joukkohysteria, joka perustui lastenohjelmista tuttuun maailmankuvaan.

Raivostuttaa ja kyynistyttää

Riikka Purra myöntää, että puolueensa kohtaama valtava mediavyörytys on vaikuttanut myös häneen

– Joidenkin toimittajien läpikierojen ja manipulatiivisten toimintatapojen ymmärtäminen ja journalistin ohjeiden hylkääminen ensin hämmästyttää, sitten raivostuttaa ja lopuksi kyynistää.

– Kun lopulta saat lukea lehdestä, että 15 vuoden takaisten yksityisenä henkilönä kirjoittamiesi ironisten somekommenttien voidaan rinnastaa olevan kuin alku seitsemän miljoonan ihmisen teolliselle tappamiselle juutalaisten holokaustissa, ja että puolueesi pitäisi kieltää, sinulla vain ei ole enää sanoja kuvaamaan tätä kaikkea.

Purra toteaa, että yksin tuskin kukaan kestäisi, mutta uskoo perussuomalaisten pysyvän aina yhdessä. Purra kertoo saaneensa ennätyksellisen paljon kannustavaa palautetta.

– Kaikki sähköpostini, somekanavieni viestit, puhelut, viestit, kaikki olivat täynnä tukea ja kannustusta ihmisiltä. Tuhansia ja tuhansia yhteydenottoja, Purra kiittelee.

Terveisiä toimittajille

Riikka Purra lähetti puheenvuorossaan myös viestin kaikille median edustajille, etenkin toimittajille.

– En todellakaan pyydä, että hyväksytte tai olette samaa mieltä perussuomalaisten kanssa, puhumattakaan siitä, että anelisin kannattamaan meitä. Minusta on hienoa ja välttämätöntä, että Suomessa on erilaisia puolueita, ja äänestäjillä mahdollisuus valita omansa.

– Jos uskot tosiasioihin ja oikeudenmukaisuuteen ja sinua kiinnostaa enemmän asioiden oikea, todellinen laita kuin se, mitä niistä kovaäänisimmin väitetään, selvitä itsellesi, mitä kesän aikana oikeasti tapahtui.

– Pidä mielipiteesi, vaikka kuinka erilaiset meihin nähden, mutta arvosta mielipiteenvapautta, arvosta sananvapautta, arvosta demokratiaa, arvosta tosiasioista kertovaa tiedonvälitystä ja arvosta ihmistä.

Purra arvelee, että nyt kun perussuomalaiset istuu hallituksessa ja heillä on mahdollisuus puuttua epäkohtiin, on moni vanhaan valtaan instituutioiden ja rahan kautta ripustautunut peloissaan ja vihainen, ja sen eteen tehdään kaikki mahdollinen, että se estyisi.

Purra siteerasi Erika Vikmania ja sai seisovat aplodit 1:08
Riikka Purra siteerasi puheensa lopuksi Erika Wikmanin kappaletta.

 

Lue myös:

    Uusimmat