Teollisuushalli tuhoutuu kokonaan tulipalossa Riihimäellä – savuvaara ohi

0:23
Katso videolta, miltä Riihimäellä näytti.

Riihimäellä sammutetaan suuressa teollisuushallissa syttynyttä tulipaloa, jonka vuoksi ilmaan levisi aiemmin vaarallista savua. Hälytys Kynttilätielle tuli sunnuntai-iltana hieman ennen kello kymmentä.

Herajoen teollisuusalueella syttyneen tulipalon vuoksi annettiin alkuyöstä myös vaaratiedote, mutta hätäkeskuslaitos kertoi kuitenkin aamuyöstä puoli viiden aikoihin, ettei savu aiheuta enää vaara ja aiemmin annettu vaaratiedote poistui voimasta.

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen mukaan tulessa on ollut noin 2  000 neliön teollisuushalli, joka tuhoutuu palossa kokonaan. Palo on saatu rajattua ja leviäminen muun muassa toimistotiloihin sekä viereiseen rakennukseen estettyä. Jälkisammutus- ja raivaustyöt jatkuvat kuitenkin aamuun saakka.

Päivystävä palomestari Karo Mäki kertoi palon uhanneen lisäksi viereistä parkkipaikkaa ja sen autoja. Leviäminen saatiin kuitenkin pääosin estettyä myös parkkipaikan osalta, joskin jokunen auto kärsi lämpösäteilystä.

–  Käsittääkseni olivat autovahinkokeskuksen autoja, kolariautoja. Eli ei varmaan merkittäviä tappioita siinä tullut, Mäki arvioi STT:lle aamuyöstä ennen kello neljää.

Rakennuksessa ei tiettävästi ole palon syttymisen aikoihin ollut ihmisiä töissä. Nykyhetken tietojen mukaan palo ei ole johtanut henkilövahinkoihin, Mäki kertoi aamuyöstä.

Alkutiedustelun jälkeen sisälle ei mitään asiaa

Paikalla on ollut palomestarin arvion mukaan enimmillään yli 20 yksikköä. Vielä aamuyöstä paikalla urakoi toistakymmentä yksikköä.

Teollisuuskiinteistöissä on palomestarin käsityksen mukaan toiminut useampi yritys. Sammutustöiden kannalta ongelmalliseksi on osoittautunut erään yrityksen pääraaka-aine, muovi.

–  Muovinkierrätystoimintaa joku yritys on ainakin harjoittanut, ja se teki tosiaan sammutustyöstä vähän haasteellista, Mäki sanoi ja kertoi muovin palavan todella kuumana.

Alkutiedustelun jälkeen pelastusviranomaiset tekivät päätöksen, ettei kenelläkään ollut enää mitään asiaa rakennuksen sisätiloihin.

–  Aika nopeasti kattokin tuli alas, Mäki sanoi ja kertoi, ettei pelastushenkilöstö ollut vaarassa katon romahtamisen vuoksi.

Palomestari ei antanut puhelimessa arviota palon syttymissyystä. Tässä vaiheessa kaikki olisi Mäen mukaan pelkkää arvailua. Syttymissyytä on määrä selvittää palonsyyntutkinnan yhteydessä.

Mäki kuvaili tulipalon aiheuttamia vahinkoja mittaviksi.

Päivitetty kauttaaltaan tuoreilla tiedoilla 24.10.2022 kello 5.20.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja