Rengashotellit: Missä päin Suomea pääsee halvimmalla?

Auton renkaita voi, taloyhtiön luvalla, säilyttää omassa varastossa tai maksaa muille niiden säilytyksestä. Renkaiden oikeaoppinen säilytys pidentää käyttöikää, siksi se kannattaakin jättää ammattilaisten huoleksi.

Rengashotellien hinnoissa on eroja. Hintojen vertailu on välillä hankalaa, koska rengashotellipaketit ovat sisällöiltään erilaisia. Mitä enemmän rengashotelli tarjoaa, sitä enemmän asiakas maksaa.

Etelä-Suomessa hinnat ovat odotetusti hieman korkeampia kuin pohjoisessa. Hintaero saattaa olla kuitenkin jopa 50 euroa!

Helsinki

Helsingissä rengashotellipalveluista maksaa parhaimmillaan 120 euroa. Hintaan kuuluu renkaiden 6 kuukauden kausisäilytys, renkaiden vaihto, pesu, ilmanpaineiden tarkastus. Halvimmillaan Helsingissä pääsee 75 eurolla.

Kausisäilytys yksinään, siis varastopaikka ilman renkaanvaihtoa, maksaa noin 60 euroa.

Pelkkä renkaiden vaihto maksaa Helsingissä paikasta riippuen henkilöautolle 30 eurosta 40 euroon. Pakettiautot ja maasturit maksavat vaihdosta yleensä noin 10 euroa enemmän.

Turku

Turussa rengashotellipalveluista renkaiden vaihdoilla maksaa halvimmillaan 65 euroa, mutta silloin hintaan kuuluu säilytys ja vaihto, ei renkaiden pesu. Pesu nostaa paketin hintaa 10 -15 euroa.

Kausisäilytys yksinään maksaa edullisimmillaan 40 euroa.

Pelkät renkaiden vaihdot maksavat Turun seudulla 20 eurosta 40 euroon, riippuen myös auton koosta.

Tampere

Tampereella varastoinnin, renkaiden asennuksen, pesun ja tarkistukset saa edullisimmillaan 75 euron hintaan. Kalleimmillaan lähes satasella.

Kausisäilytyksestä Tampereen seudulla maksetaan noin 50 euroa, ja uudet renkaat saa vaihdettua alle 25-45 eurolla.

Kuopio

Kuopion seudulla rengashotellin saa noin 85 euron hintaan vaihtoineen päivineen.

Renkaiden vaihto yksistään maksaa noin 40 euroa.

Oulu

Oulun seudulla rengashotelli maksaa halvimmillaan noin 75 euroa, jolloin hintaan sisältyy myös vaihto ja pesu. Kalleimmillaankin hinta jää alle 100 euroa.

Varastointi yksinään maksaa 30-45 euroa. Renkaiden vaihdosta saa maksaa 30-40 euroa.

Rovaniemi

Rovaniemellä rengashotelleista maksetaan vaihtoineen 70-80 euroa.

Säilytys renkaiden pesulla irtoaa 40 eurolla ja renkaiden allevaihdot 30-40 eurolla.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat