Remontti-Reiska huolissaan: Uusavuttomuus lisääntyy

Radio Novan miesystävänä tällä kertaa Jorma Piisinen paljastaa miten hänet valittiin Remontti-Reiskaksi. Kansansuosikki on myös huolissaan uusavuttomuuden lisääntymisestä. Kuuntele haastattelu!

Joka Kodin Asuntomarkkinoita vuodesta 1993 luotsannut Jorma Piisinen kertoo, että hänet valittiin Remontti-Reiskaksi yleisöäänestyksen perustella. Mies laitettiin kanssakilpailijoiden kanssa rakentamaan linnunpönttö.

– Olen tehnyt ikäni rakennustöitä ja askarrellut käsillä paljon, mutta ei se linnunpönttöni varmaan ollut parempi kuin muiden. Luulen, että se mikä ratkaisi kilpailun edukseni oli, kun viimeistelin pöntön maalaamalla sen savivellillä, Piisinen muistelee.

"En koe itseäni julkkikseksi"

Piisinen paljastaa, ettei olisi koskaan arvannut pestin jatkuvan näin pitkään. Televisio-ohjelman tekeminen, erilaiset viikonlopputapahtumat ja koulutusillat veivät äkkiä kaiken ajan.

– En osannut kuvitella mitä se toisi tullessaan. Paljon se muutti elämää. Rakennustyöt jatkuivat päivittäisinä työmaalla, mutta siinä tuli niin paljon muuta sisältöä elämään.

Joka Kodin Asuntomarkkinat oli Suomen televisiossa edelläkävijä. Suosion mukana tuli julkisuus ja ihmiset alkoivat tunnistaa koko kansan Remontti-Reiskan.

– En koe itseäni julkkikseksi, se on minulle työ. Teen omaa työtäni ja jos joku tunnistaa ja morjenstaa niin morjenstan takaisin.

Piisinen kertoo, että häneltä tullaan jatkuvasti kyselemään neuvoja kodin kunnostukseen.

– Muutaman kerran viikossa ihmiset tulevat nykäisemään hihasta. Mielelläni juttelen jos vain on aikaa. Joku voi saada vinkkejä ja säästää esimerkiksi 10 000 euron suden, kun ei tee jotain väärin.

Uusavuttomuus lisääntyy, asunnot rappeutuvat

Piisinen kertoo, että remontoijille riittää töitä, sillä remontoinnissa ihmiset luottavat ammattilaisten apuun.

– Kiireinen elämänrytmi vie nykyään ihmisten kaiken ajan. Silloin kun on lepo- ja huiliaikaa ei mielellään ruveta remontoimaan vaan palkataan ammattilainen. Tietysti on sellaisia kättentaitajia, jotka haluavat nikkaroida ja meidän ohjelman kautta saavat vinkkejä siihen.

Monet kaupungissa asuvat ihmiset ovat sen verran uusavuttomia, etteivät osaa kunnostaa kotia. Piisinen mielestä syynä on se, ettei monissa kaupunkiasunnoissa ei ole nikkarointimahdollisuuksia tai esimerkiksi verstaita ja autotalleja.

– Itse tykkäisin olla muksujen ja emännän kanssa kotona ja tehdä siinä samalla kaikkea. Mutta mitä jos toisin moottoripyörän olohuoneeseen ja vaihtaisin öljyt siinä samalla kun katson televisiota? Ei se käy, hommat pitää tehdä tallissa.

Piisisen mukaan uusavuttomuuden huono puoli on se, että asunnon rappeutuvat.

– Ei jokaiseen hommaan tule palkattua ammattilaista, mutta sen verran pitäisi olla kiinnostusta omaa asuntoa kohtaan, että pitää siitä huolta. Koskaan ei pitäisi päästää asuntoa niin huonoon kuntoon, että siellä joudutaan tekemään remonttia. Kun tekee pientä fiksailua koko ajan, koti pysyy luontaisesti hyvässä kunnossa.

Remontti-Reiska antaa myös vinkkejä siihen mitä työkaluja jokaisella pitäisi olla kotona

– Akkuporakone on hyvä yleistyökalu ja lisäksi vatupassi, vasara ja pihdit, Piisinen luottelee.

Kuuntele koko haastattelu:

Osa 1

Osa 2

Osa 3

Osa 4

Piisinen nähdään seuraavaksi omassa ohjelmassa. Uusi starttaa MAXilla lokakuussa 2010.

(MTV3 Helmi)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja