Rekkakuski lähti ajamaan stop-merkin takaa – pyöräilijä jarrutti, mutta törmäsi ja kuoli: Satasten sakot saanut kuski menetti firmansa

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut sakkoihin miehen, joka aiheutti polkupyöräilijän kuoleman ajaessaan kuorma-autoa Eurassa.

Tapaus sattui Eurassa viime vuoden helmikuussa, kun kuorma-autoa ajanut mies pysähtyi Savikontien ja Eurantien risteyksessä stop-merkin eteen. Merkin jälkeen risteyksessä oli suojatie ja pyörätien jatke.

Samaan aikaan eräs mies oli ajamassa polkupyörällä kevyen liikenteen väylää ja oli jatkamassa pyörätien jatkeen ylitse. Kuorma-auton kuljettaja ei kuitenkaan huomannut lähestyvää miestä, vaan lähti ajamaan eteenpäin.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

0:41
Kirsi kaatui naama edellä asfalttiin ensimmäisellä sähköpyöräretkellään – muistuttaa koskettavalla videolla pyöräilykypärän tärkeydestä. Tapaus ei liity uutiseen polkupyöräilijän kuolemasta.

Jarrutus ei riittänyt

Pyörällä liikkunut mies yritti jarruttaa kuorma-auton lähdettyä liikkelle, mutta törmäsi kuorma-auton oikean puolen etuakselin takimmaiseen renkaaseen. Mies kaatui ja löi päänsä asfalttiin tai betoniseen rotvalliin. Tien pinta oli tapahtumahetkellä liukas.

Mies kuoli onnettomuudessa saamiensa pirstaleisen lonkkamurtuman ja lantion alueen verisuonivammojen seurauksena. Kuolemaan myötävaikutti uhrin lukinkalvonalainen verenvuoto.

Oikeus: Pyöräilijän olisi pitänyt voida luottaa auton väistävän

Oikeus tuomitsi kuljettajan sakkoihin.

– Käräjäoikeus toteaa, että väistämisvelvollisen vastaajan on täytynyt ottaa huomioon, että pyörätien jatkeena olevaa suojatietä pitkin saattaa tulla pyöräilijä kovempaakin vauhtia, tuomiossa kirjoitetaan.

– [Uhri] on voinut risteykseen saapuessaan luottaa siihen, ettei väistämisvelvollinen vastaaja lähde liikkeelle.

Oikeus määräsi vuonna 1985 syntyneelle miehelle kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 60 päiväsakon rangaistuksen, joka hänen tuloillaan tarkoittaa 360 euroa.

Kuljettaja menetti autonsa ja kuljetusyrityksensä turman seurauksena.

5:59
Väärään suuntaan pyöräilystä voi saada jopa sakot – näin uusi tieliikennelaki mylläsi pyörätiet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja