Mainos

Rekikoira-ajeluita ja seikkailupuisto Lapin luonnossa – näistä syistä suosikkitalvilomakohde toimii myös kesällä

Rekikoira-ajeluita ja seikkailupuisto Lapin luonnossa – näistä syistä suosikkitalvilomakohde toimii myös kesällä

Moni mieltää Levin talvilomakohteeksi, mutta matkailukohteen kesäaktiviteetit ovat monille tuntemattomampia.

Aktiviteetteja löytyy Leviltä niin lapsille kuin aikuisille. Niistä monet ovat vierailijoille ilmaisia tai kohtuullisen hintaisia.

Levillä on pyöräilyreittejä eri pituisina ja tasoisina. Levi Bike Park aukeaa juhannuksena vierailijoille ja kaikki 16 reittiä avataan heinäkuun aikana.

Jos oma polkupyörä ei reissuun mahdu mukaan, Leviltä pystyy vuokraamaan itselleen sopivan menopelin. Pyöräilyreittejä voi taittaa muun muassa sähkö-, maasto- tai alamäkipyörällä.

Lapin maisemissa riittää ihailtavaa ilman pyörääkin. Levillä on vapaasti kuljettavia metsäpolkuja eripituisina, joten perheen lapsetkin voivat tulla mukaan luontoon kulkemaan.

Aikuisilla on myös mahdollisuus lähteä Levillä Suomen pohjoisimmalle 18-väyläiselle golfkentälle. Kenttä sijaitsee Levitunturin ja Ounasjoen välimaastossa upeissa tunturimaisemissa.

Tekemistä perheen pienimmille

Levin talvessa lapsiperheiden keskuudessa suosittuja aktiviteetteja ovat rekikoira-ajelut. Levin huskytiloilla asustaa yhteensä noin 500 koiraa.

Harva tietää, että koiratiloille järjestetään vierailuja myös kesäaikaan. Kun sää on riittävän viileä, myös itse rekiajelu huskyjen kanssa onnistuu. Tällöin reen alle laitetaan pyörät.

Lapsille löytyy hauskaa tekemistä Levin Activity Parkista. Puistossa sijaitsee kiipeilijöille seikkailupuisto, perheen pienimmille liikennepuisto ja peliareena erilaisiin pallopeleihin. Tämän lisäksi puistosta löytyy trampoliinipuisto, minigolf-rata ja tenniskenttä.

Activity Parkissa on myös pyörä-, skeitti-, ja scoottiharrastelijoille tarkoitettu pumptrack-rata ja skeittiparkki. Puistossa Levitunturin länsipuolella sijaitsee myös vierailijoille frisbeegolfväylät.

Väylien käyttö on lomalaisille ilmaista, mutta kiekkojen vuokraus maksaa.

Kaiken kaikkiaan suurin osa Activity Parkin aktiviteeteista on lomalaisille täysin ilmaisia. Seikkailupuisto, tennis ja minigolf ovat maksullisia.

Pulahdus veteen

Leviltä löytyy kesävierailijoille Ounajoen rannalla sijaitseva Kittilän kunnan virallinen uimaranta.

Rannalla on mahdollisuus erilasiin vesiaktiviteetteihin. Sup-lautailu tai melontaretki kruunaa jokaisen lomalaisen rantapäivän lapsesta aikuiseen.

Jos Suomen kesä yllättää, eikä luonnon vesiin tee mieli pulahtaa, Levi Hotel Spa tarjoaa oivat olosuhteet rentoutumiseen.

Kylpylästä löytyy muun muassa pääallas vesiliukumäellä, ulkoallas, kuuma- ja kylmävesiallas sekä ulko- ja sisäporeammeita. Lisäksi kylpylässä pääsee nauttimaan suomalaisen saunan, kelosaunan ja höyrysaunan lämmöistä.

Leviltä saa lomareissuun unohtumattomia kokemuksia. Express- ja Gondoli2000-näköalahissit kuljettavat korkealle tunturimaisemiin ja kesäaikaan tunturia pääsee viilettämään alas kesäkelkan kyydissä.

Jätä siis väliin tämän kesän loma ulkomailla. Aktiiviloman ainekset voi löytää myös Lapista.

Lue myös:

    Uusimmat