Mainos

Reino Nordin avaa lapsuuttaan taiteilijaperheessä: Lämmintä ruokaa ei ollut aina pöydässä

Musiikillaan uutta läpimurtoa tekevä Reino Nordin kertoo MTV.fin erikoishaastattelussa löytäneensä viimein harrastuksen, joka pitää hänen päänsä kasassa.

Reino Nordinin, 33, mukaan hänen musiikkinsa on nyt kymmenkertaisesti suositumpaa kuin se on koskaan ennen ollut. Keväällä julkaistu Kato mua silmiin -single toi Reinolle hänen uransa ensimmäisen platinalevyn. Reino kiittelee menestyksestä taustajoukkojaan. 

– Se varmaan johtuu siitä, että nyt parempi soundi ja parempi promootiotiimi. Platinaa ei voi tehdä, jos ei ota Jaakko Salovaaraa messiin. No ei nyt sentään, mutta tässä on tehty hyvää duunia – yleisesti meininki on parempi.

Nordin kertoo olevansa hyvin tyytyväinen siitä, että hänellä on viimeinkin oikeat ihmiset, joiden kanssa hän kehittää uraansa. Hän on yksi Block Nationin artisteista, yritys on brändien rakennukseen sekä kehittämiseen keskittynyt management-yhtiö. Lisäksi hän kuuluu JVG:n perustaman PME-levy-yhtiön artisteihin.

– Minulla on viimeinkin manageri, keikkamyyjä ja levy-yhtiö. Viimeinkin visio toimii siten kuin olen aina halunnutkin. Kaikkea on laitettu isommaksi ja virallisemmaksi. On tehty joku järki siihen hommaan, ettei se ole vaan räpiköintiä. Olen tehnyt 10-15 vuotta musiikkia ja nyt olen tajunnut, että sen pitää olla ammattimaista ja siihen hommaan pitää olla joku strategia.

Nordinin mukaan hän on aina tehnyt kaupallisesti toimivaa musiikkia, mutta se ei vain ole aiemmin kaupallistunut yhtä hyvin kuin nyt.

– Ei ollut riittävää markkinointia tai mitään. Musiikin tekemisessä en ole muuttanut mitään. Olen vain yrittänyt tulla paremmaksi. Joskus vuosi sitten tajusin, että miksi en tekisi vain rehellistä poppia. Miksi pitää olla joku mieletön aitopäisyys ja joku semmoinen ylimääräinen mysteeri, artisti pohtii.

Nordin myöntää unelmiensa paisuvan helposti suuriksi. Hän ei sulje pois mahdollisuutta laulaa englanniksikaan. Hän voisi nähdä itsensä tekemässä englanninkielistä house-musiikkia ja suuntaavan PME:n tähtiartisti Alman tavoin maailmalle. 

– Jos saisi oikean biisin, niin miksi ei. Unelmat alkavat paisua helposti aika isoiksi. Ei tänne tultu mitään laakereille lepäämään tai kuuntelemaan vihaajien ruikutusta. Kunnon musiikkia minä haluan tehdä.

Paluu näyttelemään ei ole poissuljettua 

Nordin esiintyi ensimmäisen kerran elokuvassa ollessaan vielä alle kolme vuotias. Kyseessä oli vuonna 1986 julkaistu Ursula. Tuon jälkeen hänet on nähty lukuisissa roolisuorituksissa. Nyt musiikki on ollut kuitenkin pääosassa, mutta elokuvamaailmasta on tullut pyyntöjä Nordinin suuntaan. 

– Tärkeämmät ihmiset soittavat kuin ennen vanhaan. Ehkä joskus saan tehdä sellaisen leffan kuin itsekin haluaisin. 30 vuotta olin näyttelijä ilman manageria. Se tarkoitti sitä, että menin jokaiseen paskaan visailuohjelmaan vieraaksi ihan turhan takia vaan nolaamaan itsesi. Jotain huippukohtia näyttelijänkin uralla on, mutta kokisin, että ne kirkkaimmat asiat on sielläkin saavuttamatta.

Lapsuus taitelijaperheessä

Hän kokee kasvatuksensa vaikuttaneen siihen, että hänestä on tullut romanttinen ja luova persoona. Reino Nordinin vanhemmat ovat kuvanveistäjä Antti Nordin ja lavastaja Metti Nordin.

– Minulla on aina ollut taiteellinen visio, jota nyt saan toteuttaa paremmin, että siitä on hyötyä muillekin. Maksan huikeita veroja siitä, että kirjoitan biisejä. Olen kiitollinen siitä, että saan kantaa korttani kekoon siihen taiteilijasuvun jatkamisessa.

Taiteilijaperheessä eläminen ei ole aina ollut helppoa.

– Sitä on saanut nähdä maailmaa aika julmasti vähän aiemmin kuin moni muu lapsi on. Kyllä se on antanut minulle näkökykyä enemmän kuin suurempia traumoja. Se on antanut maailmankatsomusta siihen, miten elämään kannattaa suhtautua.

– En koe taiteilijana oloa sen kummempana asiakaspalveluna kuin mitään muutakaan. Se, että on saanut elää kulisseissa on tapa, jolla elän. Se voi erilaista kuin muilla.

Reino Nordinin vanhemmat erosivat hänen ollessa lapsi.

– Äidin kasvattama minä erolapsena olen. En lähtisi niitä huonoja puolia kaivelemaan. Se, ettei sulla ole aina lämmin ruoka pöydässä, kun olet 12-vuotias, niin opitpahan ainakin miettimään, kannattaako syödä silloin, kun sitä ruokaa on.

Nordin myöntää nähneensä paljon rankkojakin asioita lapsuudessaan ja nuoruudessaan. Kokemukset ovat tehneet hänestä sen ihmisen, joka hän on nyt. Reinon perheeseen kuuluvat Maria-vaimo sekä kaksi lasta: Fidel, 6, ja Luna, 4.

– Se on tehnyt minusta empaattisemman ja vahvemman ihmisen. Ainakin minulla on se rauha, ettei rakkauttani ole koskaan särjetty kotoa käsin. Kyllä se on opettanut sen, että rakkaus luo merkityksen kaikelle. Vaikka ei välittäisi asioista ihan pölyhiukkasen tarkasti, niin niistä välittää kuitenkin oikein pohjimmiltaan.

Reino Nordin kokee aikuistuneensa ja ottaa aiemmat rankat kokemukset nykyisin vahvuuksinaan. Hän tietää olleensa aina rakastettu.

– Nyt olen ehkä sellaisessa käännekohdassa elämässä, että kaikki se kokemus alkaa vihdoinkin kääntyä viisaudeksi. Se ei ole vaan numeroita. Se on sitä, että osaa tehdä seuraavan liikkeen vähän fiksummin.

– Samalla suhtautuu menneeseen elämäänkin eri tavalla. Sieltä löytyy kaikkea pientä tapaturmaa ja virhettä, mutta äitiäni en siitä ainakaan enää syyttele, että olen kasvanut aikuiseksi. Luulen, että minulla on ihan oikeanlainen kasvatus siihen työhön, mitä minä teen.

Reino Nordin kokee löytäneensä elämäänsä puhdistavan tekijän ja se on urheilu. Hän on neljän vuoden ajan harrastanut jääkiekkoa.

– Lopultakin yleiskunnon ylläpito tuli mukaan, kun se saattoi siellä taiteilijaperheessä vähän jäädä. Urheilu on puhdistanut. Se on tuonut joukkuepeliä kehiin. Se on opettanut sen, että ilman joukkuetta kukaan ei syötä sulle sinne maalille. On vaikea yrittää voittaa peliä yksinään.

– Ehkä huumorintaju on kehittynyt sen myötä myös. Kunto on kehittynyt ja se vaikuttaa kaikkeen. Se on rauhoittanut mua ihan sikana. Sinne saa purkaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja