Mainos

Rehtori 14-vuotiaan Samin kiusaamisesta: "Kaikki koulun resurssit on käytetty"

Samin koulun rehtori vahvistaa MTV Uutisille, että Samin* kiusaaja siirtyy toiseen kouluun. MTV Uutiset kertoi aiemmin, että 14-vuotiasta Samia on kiusattu koulussa useita vuosia. Eilisiltana rehtori kertoi Samin äidille, että kiusaaja vaihtaa koulua. 

Rehtori puhuu asiasta ammattinsa puolesta vain yleisellä tasolla. Hän sanoo, että pitää paikkansa, että kiusaaja vaihtaa koulua. Hän siirtyy rehtorin mukaan niin kutsuttuun pienryhmäopetukseen toiseen kouluun, jossa hän saa tukea. Rehtorin mukaan siirto ei varsinaisesti liity kiusaamistapaukseen.

– Tämä on ollut pitkä prosessi kaiken kaikkiaan ja nyt palat ovat loksahdelleet kohdilleen. Meiltä oppilas siirtyy toiseen kouluun luokalle, jonne hän alun perinkin olisi kuulunut. Oppilas tarvitsee pienryhmän tuen, eikä meillä tässä koulussa ollut sitä tarjota, rehtori perustelee siirtoa.

"Olemme tehneet todella paljon"

Rehtorin mukaan kiusaajaa ei siirretä toiseen kouluun kiusaamisen takia. Suomessa oppilasta ei lain mukaan voida siirtää kiusaamisen nojalla toiseen kouluun, ellei kiusaaja sitä itse halua. 

Samin äiti kertoo, että viimeinen pisara Samin kiusaamisjutussa saatiin, kun pojalta vedettiin housut alas koulussa. Rehtori ei tätä asiaa lähde kommentoimaan. Hänen mukaansa koulu on tehnyt voitavansa Samin kiusaamisen estämiseksi.

– Kaikki koulun resurssit on vuosien mittaan irrotettu ja käytetty. Olemme tehneet todella paljon yhteistyötä sosiaalityön kanssa ja vieneet tätä prosessia eteenpäin. Tälle luokalle on järjestetty kuraattorien ja psykologien vetämiä tunteja sekä erilaisia avustajia. Luokan ryhmädynamiikkaan on satsattu todella paljon, sillä yleensä kiusaamistilanteet lähtevät ryhmästä, rehtori perustelee.

"Ei täällä joka päivä kukaan kiusaa"

Rehtori ei ole Samin äidin kanssa samaa mieltä siitä, että poikaa olisi kiusattu kaikki kuusi vuotta päivittäin. 

– Täällä on ollut tiettyjä yksittäisiä juttuja, mutta tilanne ei ole sellainen, että joka päivä joku kiusaa. Minun käsitys on siten vähän erilainen kuin pojan äidillä, rehtori sanoo.

Hän toivoo, että kiusaajan siirtyminen toiseen kouluun parantaisi Samin tilannetta. Rehtori ei yleisesti ottaen kannata ajatusta kiusaajan erottamisesta koulusta määräajaksi tai kiusaajan siirtämistä toiseen kouluun, jos se lain mukaan olisi mahdollista. 

– Myös kiusaaja tarvitsee apua, enkä usko, että kiusaajan siirtäminen toiseen paikkaan ratkaisisi laajemmin mitään, rehtori sanoo.

 Alaikäisten osapuolten suojelemiseksi MTV Uutiset ei mainitse jutussa kiusatun tai kiusaajan oikeaa nimeä, ei rehtorin nimeä eikä koulua. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.