Red Bull -pomolta painavaa tekstiä F1-sarjan kulukatosta, maalailee jo kauhukuvia loppukauden ylle – "Talleilta jää kisoja väliin"

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner uskoo, että useat tallit joutuvat jättämään kilpailuja väliin, mikäli F1-sarja ei nosta kauden kulukattoa ylöspäin.

F1-sarjan budjettiraja on tällä kaudella 140 miljoonaa dollaria (noin 131,3 milj. euroa). Rajan on tarkoitus pitää tallien väliset kuluerot mahdollisimman pieninä, jotteivat voimasuhteet radalla kasvaisi liian suuriksi.

Hornerin mukaan nykyinen kulukatto tulee aiheuttamaan haasteita monille talleille, koska kulut ovat suuressa nousussa inflaation vuoksi.

– Varmaankin seitsemän tallia joutuu luultavasti jättämään neljä viimeistä kisaa väliin pysyäkseen kulukaton rajoissa. Kyse ei ole vain isoista talleista, vaan myös keskikastin tallit, jotka todella taistelevat inflaatio-ongelmia vastaan, Horner toteaa BBC:n mukaan.

Horner sysää vastuuta FIA:n suuntaan, jottei kauden päätöksestä muodostuisi rumaa farssia.

– FIA:n tehtävä on välittää. Tiedän, että he ottavat asian vakavasti. Energialaskut, elämiskustannukset ja muut kulut kasvavat eksponentiaalisesti. F1 ei ole poikkeus. Rahtikulut ovat nelinkertaistuneet, emmekä voi vaikuttaa siihen mitenkään, Horner sanoo.

BBC:n mukaan myös Ferrari, Mercedes ja McLaren ovat Hornerin kanssa samaa mieltä siitä, että kulukattoa pitäisi nostaa.

Lue myös:

    Uusimmat