Red Bull -pamppu aloittaa lähteneen Daniel Ricciardon piikittelyn: "Max mennyt selvästi edelle"

Max Verstappen teki F1-kauden 2018 jälkimmäisellä puoliskolla selvän eron tallitoveriinsa Daniel Ricciardoon, näkee Red Bull -tallin neuvonantaja Helmut Marko.

Marko puhui kuljettajistaan tasapuolisesti aina kauden loppuun asti, kunnes Ricciardo siirtyi vuodenvaihteessa Renault'n tehdastiimin kuljettajaksi.

Australialainen Ricciardo oli kauden alussa enemmän pisteitä Red Bullille tuonut kuski. Hän teki kolmesti viidessä kisassa nopeimman kierrosajan ja voitti toukokuussa Monacon GP:n paalupaikalta.

Vaaka kuitenkin kääntyi loppukaudesta, kun Verstappen sai paikattua epäonnensa. Nyt Ricciardo alkoi kärsiä enemmän teknisistä ongelmista hollantilaisen viidessä viime kisassa palkintopallille. Verstappen myös voitti Meksikossa.

Markon mukaan Verstappen meni selvästi Ricciardon edelle kauden edetessä.

– Siitä on selvää dataa. Aika-ajossa ero Ricciardoon on isompi. Hän oli myös kisassa vähän nopeampi, Marko arvioi Autosportin mukaan.

– On outoa, että Max on välillä enemmän luisussa, mutta siltä hän pystyy pitämään renkaansa kunnossa. Siinä hän on kehittynyt. Meille tullessa se ei ollut tuollaista, pomo kehuu kuskiaan.

Verstappenin ei tarvitse osoittaa olevansa nopein

Markon mukaan Ricciardo otti kaudella 2017 takapakkia kuljettajana, mutta onnistui tekemään muun muassa fysioterapeuttinsa kanssa oikeita asioita noustakseen taas Verstappenin tasolle.

– Mutta vuoden 2018 toisella puoliskolla Verstappen meni selvästi hänen edelleen, Marko huomauttaa.

Ricciardon lähdössä Helmut Markoa harmittaa se, että tämä oli hyvä taistelupari kirittämään Verstappenia. Uusi tallitoveri Pierre Gasly on hollantilaisen tavoin nuori ja nälkäinen huimapää.

Verstappenin kohdalla kausi 2018 opetti Markon mukaan paljon.

– Perusongelmia olivat tietty kontrollin puute ja kärsimättömyys. Verstappen on tarpeeksi nopea. Hänen ei tarvitse jatkuvasti todistaa olevansa nopein, Marko toteaa.

– Hän on jo antanut itsestään kuvan, että kaksintaisteluissa hänelle ei kannata ryttyillä.

Lue myös:

    Uusimmat