Max Verstappen nautti päivästään formulasarjan kisatuomarina: "Rakentava kokemus"

Red Bullin F1-kuljettaja Max Verstappen kertoo yhdyskuntapalveluksena suorittamansa tuomaroinnin Formula E -sarjan Marokon osakilpailussa olleen mielenkiintoinen ja rakentava kokemus.

Kansainvälinen autoliitto FIA langetti Verstappenille marraskuussa kaksi päivää yhdyskuntapalvelua, kun kolarista kiivastunut hollantilaiskuski kävi Brasilian osakilpailun jälkeen käsiksi Force India -tallin Esteban Oconiin.

Kattojärjestön määräyksestä Verstappen toimi viikonloppuna Marokossa ajetun Formula E -sarjan osakilpailun tuomaristossa. Hollantilaiskuski kertoo päivän tarjonneen mielenkiintoisen vilkaisun kisatuomareiden työhön.

- On mielenkiintoista kokea tilanne myös toiselta puolelta – yleensä tuomarien kanssa ei pääse viettämään kokonaista päivää, Verstappen kertoi FIA:n julkaisemassa tiedotteessa.

- Viikonloppuisin kaikki keskittyvät omaan työhönsä. Oli hyvä päästä näkemään, mitä näiden tärkeiden päätösten tekeminen edellyttää. Joskus päätös ei ole mukava tietylle ihmiselle, mutta sääntöjä on noudatettava.

- Pelkän autossa istumisen sijaan on hyvä kokea myös kilvanajon muita puolia. Oli rakentavaa päästä tänne tekemään tällaista työtä, Verstappen lisäsi.

Marokon kisa oli samalla Verstappenille ensimmäinen Formula E -sarjan osakilpailu, jota hän seurasi paikanpäältä.

- Olen tietenkin seurannut Formula E:tä hieman televisiosta, mutta paddockilla en ole vielä aiemmin ollut. Nautin päivästä todella paljon. Itse kisa oli jännittävä ja laji on selvästi kasvamassa. Mukana on paljon valmistajia, joten mielestäni sarja on aika päheä, Verstappen kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat