Real Madrid ja Barcelona taistelevat El Clasicossa mestaruudesta erikoisessa tilanteessa – "Todellisuus on, että molemmilla menee erittäin huonosti"

Real Madridin ja FC Barcelonan kohtaaminen on aina jättimäinen tapahtuma. Tällä kertaa ennakkotunnelmat ottelun alla ovat kuitenkin varsin erikoiset.

MAINOS

Real Madrid–Barcelona C Morella!

La Ligan jättiottelu suorana lähetyksenä sunnuntaina klo 21.55 C More Sport 1:llä ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa. Studio käyntiin jo klo 21.00! 

FC Barcelona johtaa Espanjan La Ligaa kahden pisteen turvin tänä iltana El Clasicoa isännöivään Real Madridiin nähden. Vaikka panoksena on mestaruus, molemmat joukkueet ovat tällä hetkellä saaneet kriisiseuran leiman.

Real Madridin ja Argentiinan maajoukkueen entinen hyökkääjä Jorge Valdano kuvaili tulevaa El Clásicoa kahden haavoittuneen miehen väliseksi taisteluksi.

Barcelonan toipuminen Espanjan liigan mestaruustaistossa on Valdanon mukaan enemmän Real Madridin romahduksen syytä kuin sen itsensä ansiota.

– Realin lipsuminen on vahvistanut Barcaa, joka esiintyi puolestaan kammottavan huonosti Napolia vastaan.

Mestarien liigan ottelut aiemmin tällä viikolla menivät sekä Realilla että Barcelonalla heikosti. Zinédine Zidanen Los Blancos taipui Manchester Citylle kotonaan lukemin 1–2, ja FC Barcelonan päävalmentaja Quique Setién saa olla kiitollinen, että katalonialaisseura sai Napolista tuliaisiksi vierasmaalin ja 1–1-tasapelin.

– Todellisuus on, että molemmilla joukkueilla menee erittäin huonosti tällä hetkellä, Valdano sanoi Reutersin mukaan.

Valtavasti loukkaantumisia

Madridissa kriisi näyttää vielä syvemmältä kuin Kataloniassa. Zidanen miehistö on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan vain yhden.

Tappio Manchester Citylle käynnisti espanjalaismediassa todellisen ryöpytyksen, eikä Zidane ole säästynyt lehdistön armottomilta iskuilta.

Ranskalaisluotsi joutuu klassikkoon ilman loukkaantuneita Marco Asensiota, Eden Hazardia ja Rodrygoa.

FC Barcelonassa loukkaantumissuma on tehnyt Blaugranan tähtisikermästä reikäjuustoa, kun Jordi Alba, Sergi Roberto, Ousmane Dembélé ja Luis Suárez ovat varmuudella sivussa, ja Gerard Piquen pelaaminen Santiago Bernabéulla on epävarmaa.

Joukkueen repaleisuus on nostattanut pelaajat harvinaiseen mielenilmaukseen seurajohtoa vastaan argentiinalaistähden Lionel Messin johdolla.

– Meillä on kapea joukkue, mutta he ketkä ovat johdossa, tiesivät sen, keskikenttäpelaaja Ivan Rakitic piiskasi Messiä kompaten.

Ratkaiseeko Messi jälleen kerran?

Tyytymättömyydestään huolimatta kaikki katseet kääntyvät illalla jälleen juuri Messiin, joka on tehoillaan varmistanut Barcelonan nousun mestaruustaistoon. Neljässä viimeisessä ottelussaan La Ligassa hyökkääjä on iskenyt neljä maalia ja antanut neljä maalisyöttöä.

– Hän on yksi maailman parhaista pelaajista kautta aikojen, ja minulla on valtavasti kunnioitusta häntä kohtaan, mutta toivon, että sunnuntaina hänellä ei ole hyvä päivä. Se tarkoittaisi sitä, että me olemme onnistuneet, Real Madridin kapteeni Sergio Ramos tuumaili La Ligan verkkosivuilla.

– Siitä tulee erittäin kiivas kohtaaminen, koska olemme tässä vaiheessa kautta. Ero joukkueiden välillä on minimaalinen, joten tuloksella voi olla ratkaiseva vaikutus mestaruustaistoon. Toivottavasti voimme antaa ison osoituksen kyvyistämme voittamalla ottelun, Ramos suunnitteli.

Barcelonaa voi pitää ottelussa vierasjoukkueen statuksesta hentoisena ennakkosuosikkina. Se on voittanut neljä viimeistä liigavierailuaan Madridin pyhätössä.

Lue myös:

    Uusimmat