Ravintolailtaa viettänyt Jesper todisti Klaukkalan uhrin viimeisiä hetkiä: "Rintaan puukotettu mies meni veltoksi ja valahti maahan"

Nurmijärven Klaukkalassa tapahtui viime lauantaiyönä henkirikos, jonka uhrina kuoli MTV Uutisten tietojen mukaan parikymppinen mies. Puukotus tapahtui paikallisen ravintolan edustalla.

Parikymppinen Jesper (nimi muutettu) oli sisällä samaisessa ravintolassa ja seisoi baaritiskin luona, kun hän huomasi verisen miehen terassilla. MTV Uutiset ei turvallisuussyistä kerro Jesperin oikeaa nimeä. 

– Uhri istui tuolilla, ja toinen kaveri piteli hänen rintaansa. Miehen vaatteet olivat veressä rintakehän yläosasta läheltä kaulaa, Jesper kertoo MTV Uutisille.

– Uhri oli arviolta parikymppinen pitkä ja roteva mies.

Jesper ei nähnyt itse väkivallantekoa tai havainnut ravintolassa tai sen ulkopuolella minkäänlaista riitaa ennen tapahtumaa.

Poliisi tutkii tappona

Poliisi tutkii Nurmijärven Klaukkalassa viime lauantain vastaisena yönä tapahtunutta puukotusta tappona. Poliisin mukaan uhri sai tappelun yhteydessä teräaseella aiheutettuja vakavia vammoja ja menehtyi elvytysyrityksestä huolimatta.

– En tuntenut tekijää tai uhria entuudestaan, mutta olin nähnyt molemmat samassa ravintolassa illan aikana, Jesper kuvailee.

– En nähnyt mitään merkkejä tulevasta. Puukottaja oli laiha, tatuoitu mies, joka käyttäytyi ravintolassa mielestäni ihan tavallisesti.

Väkivallanteko tapahtui aamuyöllä valomerkin aikaan, poliisin mukaan kello 3.50.

Ihmisiä ei päästetty ulos

Jesperin katse etsiytyi terassin tapahtumiin, kun ravintolaväki alkoi liikehtiä levottomasti.

– Järjestysmies sulki oven, eikä päästänyt ketään ulos ravintolasta 15–20 minuuttiin. Hyvin nopeasti ihmiset alkoivat puhua, että jotakuta on puukotettu. Oli siellä jotakin puhetta ampumisestakin, Jesper muistelee.

Ravintolan ulkopuolella ihmiset yrittivät auttaa vaikeasti loukkaantunutta uhria.

– Kaksi tai kolme henkilöä oli uhrin luona. Kuulimme, että häntä olisi puukotettu kaksi kertaa rintaan, Jesper kertoo.

– Sitten uhri meni veltoksi ja valui tuolilta alas maahan. Hän ei näyttänyt olevan enää kovin tajuissaan. Tämän jälkeen näköyhteys uhriin katosi.

Joku soitti hätäkeskukseen, sillä paikalle tuli pian ambulanssi ja poliisit.

– Poliisien saavuttua järjestysmies avasi ravintolan ovet ja ihmiset pääsivät poistumaan ulos.

Jesper kertoo viettäneensä iltaa muutaman kaverinsa kanssa. Puukotuksen aikaan ilta oli joka tapauksessa päättymässä, sillä ravintola oli menossa kiinni.

– Täällä Klaukkalassa on ollut aika levotonta meininkiä viime aikoina. Viime joulukuussa täällä puukotettiin myös parikymppinen mies kuoliaaksi, Jesper sanoo.

– Joillakin ihmisillä on aika pieni kynnys ryhtyä tuollaisiin tekoihin. Se pistää kyllä vähän miettimään, että mitä jos itse sattuu väärään paikkaan väärään aikaan.

Jesperin mukaan viikonloppuinen väkivallanteko on puhuttanut paikallista nuorisoa lähinnä motiivin osalta.

– Olen kuullut, että ilmeisesti kyseessä oli pelkkä sanaharkka, mutta totuutta en tiedä, Jesper sanoo.

MTV Uutiset ei ole yrityksistään huolimatta tavoittanut tutkinnanjohtajaa kommentoimaan epäiltyä rikosta. 

Poliisin maanantaina antaman tiedotteen mukaan epäilty tekijä tavoitettiin sunnuntaina Klaukkalassa sijaitsevasta yksityisasunnosta. Mies otettiin kiinni ja kuljetettiin Vantaan poliisivankilaan. 

Lue myös:

    Uusimmat