Klaukkalan baaritaposta epäilty on vain parikymppinen nuorukainen – reippaasti rikostaustaa nuoresta iästä huolimatta

Poliisi epäilee Klaukkalassa ravintolan terassilla tapahtuneesta taposta vuonna 2000 syntynyttä paikkakuntalaista miestä, jolla on nuoresta iästään huolimatta reippaasti rikostaustaa.

Miehen epäillään käyneen toisen henkilön kimppuun teräaseen kanssa Nurmijärven Klaukkalassa sijaitsevan ravintolan terassilla lauantaina. Välikohtaus tapahtui hieman ennen kello neljää aamulla.

Poliisin mukaan kyseessä oli tappelu. Uhri sai tilanteessa vakavia vammoja ja menehtyi elvytysyrityksistä huolimatta. Useat silminnäkijät todistivat tilannetta.

Epäilty tekijä otettiin kiinni sunnuntaina Klaukkalassa sijaitsevasta yksityisasunnosta. Poliisi ei ole kommentoinut teon mahdollista motiivia.

MTV Uutisten tietojen mukaan epäilty on vuonna 2000 syntynyt klaukkalalainen nuori mies, joka on nuoresta iästään huolimatta joutunut selvittelemään tekemisiään Uudenmaan käräjäoikeuksissa useampaan kertaan.

Mies on ollut syytettynä muun muassa väkivalta- ja omaisuusrikoksia koskevissa asioissa, joista osaa on käsitelty miehen ollessa vielä alaikäinen.

Miehen syyksi on luettu muun muassa törkeä pahoinpitely sekä useita perusmuotoisia pahoinpitelyitä. Mies on tuomittu myös ryöstöstä ja varkauksista.

Taustalla vakava väkivaltarikos

Nimikkeistä kovin, törkeä pahoinpitely, liittyi tilanteeseen, jossa mies oli yhdessä toisen miehen kanssa käynyt yllättäen kolmannen miehen kimppuun bussipysäkillä.

Miehet muun muassa löivät uhria päähän niin, että tämä kaatui maahan ja menetti tajuntansa. Tämän jälkeen maassa makaavaa miestä vielä potkittiin päähän ja muualle vartaloon. 

Väkivaltarikos tapahtui aamuyöllä marraskuussa 2018 Nurmijärvellä. Saman yön aikana nuorukainen pahoinpiteli myös kaksi muuta henkilöä. Toinen pahoinpitely tapahtui myös bussipysäkillä, kun eräs henkilö yritti tulla väliin tilanteeseen, jossa maassa makaavaa potkitaan.  

Toinen pahoinpitely puolestaan tapahtui aiemmin illalla läheisen ravintolan tiloissa.

Teoille ei löytynyt oikeudessa mitään järkevää syytä. Ravintolassa tai bussipysäkillä ei ollut ollut riitaa, vaan uhrien kimppuun vain käytiin.

Kun asiaa puitiin oikeudessa, nuorukainen tuomittiin samalla myös kolmesta muusta pahoinpitelystä. Lisäksi miehen syyksi katsottiin muun muassa kaksi varkautta. 

Mies tuomittiin 2 vuoden ja 2 kuukauden mittaiseen vankeusrangaistukseen. Mies valitti tuomiosta hovioikeuteen, mutta hovioikeus ei muuttanut tuomiota. 

Mies on saanut myös muita, lievempiä tuomioita.

Parhaillaan mies on vastaajana vireillä olevassa oikeusjutussa, joka liittyy pahoinpitelyyn.

Rikosasioiden lisäksi mies on ollut oikeudessa myös hoitamattomien raha-asioiden takia.

Poliisi tutkii Klaukkalan baaripuukotusta tappona. Itä-Uudenmaan poliisi aikookin vaatia, että käräjäoikeus määrää miehen tutkintavankeuteen taposta epäiltynä. Asiaa on määrä käsitellä huomenna.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja