Mainos

Rauli Virtanen: Miksi emme viettäneet hiljaista hetkeä Beirutin ja Bagdadin iskujen uhreille?

Sotatantereilta vuosikymmeniä raportoinut journalisti Rauli Virtanen sanoo ymmärtävänsä sitä, että Pariisin iskut ovat saaneet muun muassa sosiaalisessa mediassa paljon enemmän huomiota kuin esimerkiksi iskut Beirutissa, jossa yli 40 kuoli ja satoja haavoittui.

Arvostelijoiden mukaan uutisoinnin ja keskustelun perusteella näyttää siltä, että Beirutissa asuvalla ihmisellä ei ole yhtä suurta arvoa kuin Pariisissa asuvalla.

Pitkän linjan journalisti, nykyinen Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessori Rauli Virtanen sanoo Peter uutisvirrassa -ohjelmassa ymmärtävänsä kritiikkiä.

– Tavallaan tämä osuu, mutta minusta surevaa ihmistä ei saisi arvostella, sillä on hyvä että ihminen osoittaa empatiaa. Olen viettänyt elämässäni enemmän aikaa Beirutissa kuin Pariisissa, joten lukeudun niihin, jotka ajattelevat että "hitto vie tämä on väärin". Mutta sitten on valtaosa ihmisiä, jotka ovat käyneet Pariisissa ja tuntevat ne paikat. On luonnollista, että he tuntevat myötätuntoa uhreja kohtaan.

– Toivon kuitenkin, että muistettaisiin nämä muut iskut, ja mietittäisiin, että miksi emme ole viettäneet hiljaista hetkeä venäläisessä koneessa pudonneiden muistoksi tai Ankarassa ja Bagdadissa tehtyjen iskujen uhreille.

Virtanen kertoo haastattelussa myös sen mitä hän pitää elämässä tärkeimpänä.

– Johtuen muun muassa siitä mitä olen työkseni tehnyt, niin sanoisin, että elämässä on tärkeää pyrkiä olemaan hyödyksi muille ihmisille, ja saamaan siitä samalla oma hyvä fiilis. Sellaisen, kun pystyy jättämään jälkeensä, niin se on hyvä.

Rauli Virtanen on vieraana MTV:n Peter uutisvirrassa -ohjelmassa, joka on nähtävissä MTV:n nettisivuilla jo tänään, ja MTV3-kanavalla huomenna torstaina kello 14.35. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.