Mainos

Rattijuopolle vankeutta: Tuhdissa humalassa ollut mies ajoi ulos tieltä ja auto katkesi kahtia – kaksi menetti henkensä

Kovassa humalassa kuolonkolarin aiheuttanut mies tuomittiin perjantaina vankeuteen Satakunnan käräjäoikeudessa.

Oikeuden mukaan mies ajoi syksyllä 2017 Porissa ulos tieltä liki kahden promillen humalassa. Auto törmäsi puuhun, ja autossa matkustajana olleet kaksi miestä kuolivat.

Törmäys oli niin raju, että auto hajosi sen voimasta kahtia. Oikeuden mukaan ainakin etupenkillä matkustaneella uhrilla oli todennäköisesti turvavyö, mutta se katkesi, mikä osaltaan kertoi törmäyksen voimakkuudesta ja auton nopeudesta.

Tuomittu mies on vuonna 1978 syntynyt Latvian kansalainen. Toinen kuolleista oli vuonna 1974 syntynyt Ukrainan kansalainen, ja kolmas tiettävästi puolalainen.

Turma sattui juuri ennen puoltayötä marraskuisena lauantaina 2017. Oikeuden mukaan ennen turmaa mies oli ajanut enimmillään 150 kilometrin tuntivauhtia alueella, jossa oli 70 kilometrin nopeusrajoitus.

Keli oli liukas, ja mies menetti auton hallinnan loivassa mutkassa. Ajon jälkeen miehen veren alkoholipitoisuudeksi mitattiin 1,94 promillea.

Ratista ei löytynyt sormenjälkiä

Mies kiisti syytteet. Hän väitti olleensa autossa matkustajana ja siirtyneensä kuskin paikalle vasta ulosajon jälkeen.

Mies vetosi myös siihen, ettei hänen sormenjälkiään ollut löytynyt auton ratista tai verta kuljettajan turvatyynystä. Sen sijaan miehen verta löytyi takapenkiltä ja kuljettajan niskatyynystä, sekä sylkeä kuljettajan turvatyynystä.

Mies myös kertoi, ettei muistanut illasta mitään muuta kuin lähdön Porin Yyteristä noin tunti ennen turmaa. Tuolloin miehen mukaan autoa ajoi toinen uhreista, joka oli myös auton omistaja.

Yli kahden vuoden vankeus

Oikeus ei uskonut miehen selitystä. Ensimmäinen sivullinen ihminen osui onnettomuuspaikalle pian ulosajon jälkeen. Tuolloin syytetty istui tajuttomana kuskin paikalla.

Oikeuden mukaan miehellä ei olisi ollut aikaa tai mahdollisuuksia siirtyä toiselta paikalta kuljettajan paikalle ulosajon jälkeen. Kuljettajan paikka oli myös ainoa ehjänä säilynyt osa autosta, eikä mies saanut turmassa kuin lieviä vammoja. Tämäkin puhui oikeuden mukaan sen puolesta, että syytetty ajoi autoa onnettomuushetkellä.

Oikeus tuomitsi Viktor Bogansin, 41, törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta yhteensä 2,5 vuoden vankeuteen. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja