Ratkesiko tässä olympiapaikka? Emmi Peltonen sivuun EM-kisoista viime hetkellä

Emmi Peltonen jää pois maanantaina Tallinnassa käynnistyvistä taitoluistelun EM-kisoista nilkkavamman takia.

Pääkuvan video: Tulosruutu tapasi Pekingin olympiakoneeseen mielivän Jenni Saarisen, joka kuvaili kilpailuasetelmaa Emmi Peltosen kanssa tiukaksi. 

Peltosen tilalle naisten sarjaan on nimetty Oona Ounasvuori.

– Nimeäminen joukkueeseen tuli yllätyksenä. Vuodenvaihteessa sairastamani flunssa haittasi hieman valmistautumista, mutta olen ollut Pietarissa harjoittelemassa nyt viikon ja lähden Tallinnaan kisaamaan hyvillä mielin, Ounasvuori sanoi tiedotteessa.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Hänen lisäkseen Suomea edustaa naisten sarjassa Jenni Saarinen.

Saarinen on hankkinut Suomelle maapaikan ensi kuussa käynnistyviin Pekingin olympialaisiin, ja on käynyt kilpailua lopullisesti kisapaikasta Peltosen kanssa. EM-kisat ovat tässä vertailussa merkittävä tekijä. 

Lopullisen valinnan kisapaikasta tekee Suomen Olympiakomitea, joka kuulee ennen päätöstään myös Taitoluisteluliiton näkemyksen asiasta.

Keskiviikkona käynnistyvissä EM-kisoissa Suomea edustavat Valtter Virtanen miesten yksiluistelussa sekä Juulia Turkkila ja Matthias Versluis jäätanssissa. 39 vuoden tauon jälkeen Suomella on edustus myös pariluistelussa, jossa Milania Väänänen kilpailee parinsa Mikhail Akulovin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat