Rasvanpolttoa voi tehostaa syömällä: Täydellisen aamiaisen salaisuus

Ravitsevan aamiaisen syömällä tehostat samalla myös rasvanpolttoa. Parhaat hyödyt aamiaisesta saa irti tekemällä sen oikein ja syömällä sen oikeaan aikaan.

Aamiainen on painonpudotuksen ja rasvanpolton kannalta tärkeä ateria, sillä se käynnistää aineenvaihduntasi. Näitä sääntöjä kannattaa noudattaa:

1. Syö aamiainen päivittäin

Aamiaisen tärkeys tuli jälleen esiin tutkimuksessa, jossa mitattiin aamiaisen vaikutusta painonpudotukseen. Tutkimuksessa selvisi, että painoaan keskimäärin 13 kiloa pudottaneista 78 prosenttia kertoi syövänsä aamaisen joka päivä – eikä paino palannut takaisin!

2. Syö aamiainen aikaisin

Etenkin jos tapanasi on kuntoilla aamuisin, yritä syödä aamiainen mahdollisimman aikaisin. Jos nouset ylös ja syöt aamiaisen nopeasti, se auttaa sinua jaksamaan aamun tuntien läpi ja vältyt mahdollisesti kiusaukselta käydä nappaamassa jotakin epäterveellistä välipalaksi. Älä lykkää aamiaista edes viikonloppuisin enempää kuin kaksi tuntia.

3. Syö riittävän iso aamiainen

Älä pelkää, että dieettisi menee pilalle jos syöt kunnon aamiaisen niin aikaisin aamusta. Itse asiassa aamiainen saattaa auttaa mielitekojen hallinnassa ja estää sinua ahmimasta liikaa ruokaa iltaisin. Tähtää siihen, että saisit 25 prosenttia päivän kaloreista aamiaisestasi.

4. Syö aamiainen järkevästi

Hyvät ja täyttävät vaihtoehdot sisältävät runsaasti kuitua ja vähän sokeria. Jos mahdollista, pyri aina valitsemaan aamiaiseksesi prosessoimaton ja kotona tehty, terveellinen aamiainen, joka ei sisällä liikaa suolaa tai lisäaineita.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat