Rasmus Ristolainen kääntää pettymyksien jälkeen uuden sivun NHL-urallaan: "En välitä siitä"

Rasmus Ristolainen, 26, on NHL-jääkiekkoliigan Philadelphia Flyersin seurahistorian 15:s suomalaispelaaja, jahka puolustaja saa vyölleen ensimmäiset pelinsä Flyers-paidassa. Kahdeksan kauden ajan Buffalo Sabresia edustanut Ristolainen kaupattiin perjantaina Sabresista Flyersiin.

Ristolaisen nimi pyöri NHL-siirtohuhuissa pitkään. Jok'ikisellä Sabres-kaudellaan pudotuspeleistä karsiutunut Ristolainen kaipaakin voittavaa kiekkoa, kuten hyvin voi ymmärtää.

–  Meillä oli erittäin, erittäin rankkoja vuosia Buffalossa. Olin isossa osassa. Olin yksi johtajista siellä, emmekä pystyneet pääsemään pudotuspeleihin. Ei hyvä. Ja kun tilanne on tuollainen, jotain on tehtävä ja pelaajia kaupataan. Olen hyvin innoissani lähdöstä Philadelphiaan, ja teen kaiken, minkä voin, auttaakseni joukkueen pudotuspeleihin ja siellä eteenpäin, TPS-kasvatti Ristolainen sanaili Flyersin sivustolla.

–  Välitän vain voittamisesta, enkä välitä siitä, millainen roolini tulee olemaan.

Flyers ei sekään ole ollut NHL:n terävintä kärkeä viime vuosina (pudotuspeleistä ulkona joka toinen kausi yhdeksän viime kauden aikana), mutta ehkä Ristolainen avittaa seuraa jälleen varmempaan tahtiin. Flyers kaipaa hänenlaistaan isoa (192 senttiä, 100 kiloa) mutta varsin liikkuvaa pakkia, joka on oikealta ampuva. Ja sellainen, jota vastustajan hyökkääjät eivät mielellään vastaansa ota.

–  Sanoisin olevani pelaaja, jota vastaan muut joukkueet vihaavat pelata. Yritän olla piikki lihassa. Pystyn tekemään kaikkea, alivoimaa, ylivoimaa, syöttöjä, laukauksia. Voin pelata roolia kuin roolia. Teen kovasti töitä, pidän taklaamisesta ja teen mitä vain, mikä auttaa voittamaan, Ristolainen antoi raporttia itsestään.

Flyersin jääkiekkotoimintojen johtaja ja GM Chuck Fletcher allekirjoittaa kuvauksen.

–  Rasmus on nuori mies, joka pelasi Buffalossa nuoresta asti todella isoa roolia kehitteillä olevassa joukkueessa. Hänellä oli viisi eri päävalmentajaa Buffalossa. Toivomme, että vakaassa ympäristössä ja kokeneen puolustajapartnerin vierellä hän sopeutuu erinomaisesti joukkueeseemme, Flyers-pomo lisää vielä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja