Mainos

Räsänen: Suomella valmius jopa 2000 pakolaiseen

Sisäministeriö on varautunut ottamaan vastaan syyrialaisia pakolaisia, jos ulkovallat hyökkäävät Syyriaan. Sisäministeri Päivi Räsäsen mukaan lähipäivät osoittavat sen, millaista apua syyrialaiset tarvitsevat esimerkiksi Suomesta.

– Olemme tehneet ministeriössä laskelmia erilaisista pakolaismääristä ja siitä, miten voisimme sen toteuttaa, jos olemme sellaisen tilanteen edessä, Räsänen sanoo MTV3 Uutisille kristillisdemokraattien puoluekokouksessa Hämeenlinnassa.

– Kesällä keskustelimme UNHCR:n kanssa siitä, että olemme valmiita osoittamaan tämän vuoden hätäkiintiössä jäljellä olevat paikat syyrialaisille. Silloin paikkoja oli 51.

Hän kuitenkin muistuttaa, että Suomella ei ole mitään sitoumuksia ja vastuu pakolaisten auttamisesta on YK:n pakolaisjärjestöllä UNHCR:llä.

– Meille ei ole tehty sellaisia tarjouksia, joissa olisi minkäänlaisia lukumääriä. UNHCR ei ole kyennyt tarjoamaan meille vielä syyrialaispakolaisia. Sen vuoksi hätäkiintiö on täyttymässä muilla hätätapauksilla.

Räsäsen mukaan syyrialaisia pyritään auttamaan ensisijaisesti Syyrian lähialueilla. Myös Suomi on antanut alueelle rahallista ja asiantuntija-apua. Pakolaisia ei ole siis ryhdytty siirtämään pois lähialueilta.

– Suomella olisi vastaanottokapasiteetin puolesta valmius aika nopeastikin tuhanteen tai jopa kahteen tuhanteen pakolaiseen. Korostan, että puhun pelkästään valmiudesta, päätöksiä ei ole tehty, Räsänen sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.