Räppäri William tänään oikeuteen: Syytetään rahanpesusta

1:00
Räppäri William saapui oikeuteen vähäsanaisena – suivaantui toimittajille: "Etkö ymmärrä Suomen kieltä..."

Räppäri Williamia syytetään rahanpesurikoksesta Helsingin käräjäoikeudessa. MTV Uutiset Live on paikalla. Suora lähetys alkaa noin klo 8.45.

Penelope-hitistään tunnettu räppäri William, oikealta nimeltään Ville Virtanen on tänään Helsingin käräjäoikeudessa, sillä miestä syytetään rahanpesusta osana suurta huumevyyhtiä. Syyte liittyy laajempaan huumejuttuun, jossa liigan epäillään tuoneen Suomeen tuhansia Subutex-tabletteja ja ainakin kymmenen kiloa amfetamiinia.

MTV Uutiset Live on paikalla Helsingin käräjäoikeudessa, ja suora lähetys alkaa noin klo 8.45.

Syyttäjän näkemyksen mukaan Virtanen sai yhdeltä jutun epäillyistä päätekijöistä 10 000 euroa, jotka hänen tuli toimittaa huumeliigan pomolle Espanjaan. Haastehakemuksen mukaan Virtanen lensi kesäkuussa Espanjaan, mutta ei saanut toimitettuja rahoja, koska rahojen vastaanottaja oli vangittu Espanjassa törkeistä huumausainerikoksista epäiltynä.

Syyttäjä perustelee Virtasen syytettä muun muassa sillä, että tämän olisi rahamäärän ja toimeksiannon perusteella pitänyt tietää tai mieltää todennäköiseksi, että hänen vastaanottamansa rahat ovat olleet peräisin rikollisesta toiminnasta.

Syyttäjän mukaan lailliset rahat olisi voitu siirtää Espanjaan monin eri tavoin.

Syyttäjä vaatii Virtaselle kolmen kuukauden ehdollista vankeustuomiota.

Jutussa on syytettynä rahanpesusta myös Blockfest-festarin perustaja Kalle Kallonen. Hänen epäillään toimittaneen huumeliigan pomolle Espanjaan 10 000 euroa toukokuussa 2021.

9.19 Käräjäoikeuskäsittely alkaa hieman myöhässä, sillä kaikki syytetyt eivät ole vielä saapuneet paikalle turvasaliin.

Virtanen saapui käräjäoikeuteen hieman klo 9 jälkeen, eikä hän ollut halukas kommentoimaan rahanpesusyytettään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja