Räppäri Kerzan syytteet tapon yrityksestä hylättiin – "Poikkeuksellisen suuri haluttomuus kertoa tapahtumista"

Oikeuden mukaan juttua leimasi asianomistajien "poikkeuksellisen suuri haluttomuus" kertoa tapahtumista.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus hylkäsi torstaina syytteet espoolaisessa parkkihallissa maaliskuussa tapahtuneesta ampumisesta.

Syyttäjä oli vaatinut kahdelle parikymppiselle miehelle kymmenen vuoden vankeusrangaistuksia neljästä tapon yrityksestä. Syyttäjän mukaan he ampuivat Espoon Karakalliossa sijaitsevan taloyhtiön parkkihallissa neljää ihmistä kohti. Kahteen mieheen osui, ja he saivat sairaalahoitoa vaatineita vammoja.

Toinen ampumisesta syytetyistä oli katujengeihin yhdistetty räppäri Kerza. Kerza, oikealta nimeltään Kerim Muslah, 21, ja toinen syytetty, 20-vuotias mies, kiistivät syytteet tapon yrityksistä.

Poliisin mukaan ampumista edelsi kahden seurueen kohtaaminen parkkihallissa. Syytetyt kuuluivat niistä toiseen. Seurueiden välillä oli sananvaihtoa, jonka seurauksena tilanne syyttäjän mukaan kärjistyi.

Osalliset vaitonaisia

Käräjäoikeuden mukaan oli riidatonta, että syytetyt olivat paikalla ampumistilanteessa. Oikeuden mukaan syytettyjä kuljettaneesta autosta nousi kaksi ihmistä, jotka ampuivat asianomistajia eli väitettyjä uhreja kohti.

Oikeuden mukaan jutussa ei kuitenkaan saatu näyttöä siitä, että ampujat olisivat olleet juuri syytetyt miehet. Oikeus nosti esiin, että asianomistajien kuulemisia jutussa leimasi "poikkeuksellisen suuri haluttomuus" kertoa tapahtumista. Muslah ei halunnut tulla asiassa kuulluksi ollenkaan.

–  Käräjäoikeus on katsonut jääneen näyttämättä, että kumpikaan vastaajista olisi yrittänyt tappaa ketään asianomistajista. Syyte on näin ollen molempien vastaajien osalta hylätty tapon yrityksiä koskeneissa syytekohdissa, oikeus totesi.

Viranomaiset pitävät Muslahia espoolaisen L-city-katujengin jäsenenä. Hänet tuomittiin toissa vuonna puukotuksesta, joka osaltaan johti väkivallan kärjistymiseen L-cityn ja helsinkiläisen 47-katujengin välillä.

Kerza on julkaissut tänä ja viime vuonna yhteensä kaksi albumia. Jälkimmäinen albumi Uhka julkaistiin elokuussa hänen ollessaan tutkintavankeudessa. Hän on kiistänyt kuuluvansa mihinkään jengiin.

Lue myös:

    Uusimmat