Kohua aiheuttanut Milan Jaffin haastattelu poistetaan Veitola.docin uudelta tuotantokaudelta – sarjan esittäminen siirtyy

Kohua aiheuttanut Milan Jaffin haastattelu poistetaan Veitola.docin uudelta tuotantokaudelta ja koko sarja tullaan siirtämään myöhemmäksi keväälle.

Veitola.docin toinen kausi siirretään myöhemmäksi keväälle. Sarjan ensimmäisen jakson oli tarkoitus tulla ulos 28. joulukuuta MTV Katsomossa. 

Syynä ohjelman siirtämiseen myöhemmäksi on Katujengit ja nuorten rikollisuus -jakson muokkaaminen. Jaksoa muutetaan niin, että lukuisista vakavista rikoksista tuomitun Milan Jaffin haastattelu leikataan pois. Jakso ja erityisesti Milan Jaffin haastattelu on saanut aikaan ristiriitaisen vastaanoton.

Haastattelu on aiheuttanut keskustelua erityisesti siitä, onko oikeudenmukaista antaa tämän luokan rikolliselle ja hänen tarinalleen tilaa mediassa. Omaisuus- ja väkivaltarikosten lisäksi Jaff on tuomittu erittäin vakavista rikoksista, kuten törkeästä lapsenraiskauksesta, raiskauksesta ja tapon yrityksestä. Jaff istuu tuomiotaan vankilassa. 

Asiaa pohdittiin MTV:llä uudelleen ja päädyttiin siihen, että kyseinen haastattelu poistetaan jaksosta ja koko sarja tullaan siirtämään myöhemmäksi keväälle.

– Katujengit ja nuorten rikollisuus ovat erittäin tärkeitä aiheita käsitellä. Emme halua, että jaksossa nähtävä yksittäinen haastattelu vie huomion tärkeältä yhteiskunnalliselta keskustelulta ja jakson kokonaisuudelta. Olemme tarkastelleet Katujengit ja nuorten rikollisuus -jaksoa uudelleen. Jaksoa editoidaan ja poistamme Milan Jaffin haastattelun, Iina Eloranta Sisällöistä ja kanavista vastaava johtaja kertoo. 

– Sarja ja sen jaksot ovat sisällöllinen kokonaisuus. Jakson muokkaaminen vie aikaa, ja tästä syystä sarjan julkaisu on siirretty myöhempään kevääseen, kertoo ohjelman tuottaja Mei Hari MTV:ltä.

Veitola.docin haastattelussa Irakista uuden elämän toivossa Suomeen muuttanut Milan Jaff kertoi siitä, miten hän lähti rikolliselle uralle. Jaffin mukaan hänen valintojensa taustalla olivat halu huomioon ja maineeseen.

Lue myös:

    Uusimmat