Raportti: Applen syksyn uudesta 6,1 tuuman iPhone-mallista tulossa ajateltua halvempi – kaksi SIM-korttipaikkaa ensi kertaa iPhoneihin

Applen syksyllä odotettavista uusista iPhone-malleista on saatu uutta tietoa luotettavaksi osoittautuneelta lähteeltä, KGI Securitiesin analyytikolta Ming-chi Kuolta, jonka raportista on uutisoinut muun muassa 9to5Mac-sivusto.

Kuo on jo pitkään kertonut, että syksyllä luvassa on 6,1 tuuman iPhone LCD-näytöllä sekä iPhone X:n seuraajiksi sen tavoin OLED-näytöllä varustetut 5,8 tuuman sekä uusi suurempi 6,5 tuuman malli.

Nyt Kuo kertoo, että 6,1 tuuman LCD-näytöllä varustetun iPhonen hinta voi lähteä jopa vain 550-650 dollarista. Tämä on vähemmän kuin mitä on aiemmin ajateltu, sillä viime syksyn iPhone-uutuuksista edullisin, iPhone 8, on tällä hetkellä hinnoiteltu 699 dollariin.

Kuon mukaan Apple aikoo tuoda 6,1 tuuman LCD-iPhonen markkinoille sekä yhden että kahden SIM-korttipaikan versioina. iPhone on siis ensi kertaa saamassa syksyllä kaksi SIM-korttipaikkaa. Kahdella SIM-korttipaikalla varustetun version hinnaksi Kuo odottaa 650-750 dollaria.

Lisäksi Apple tulee Kuon mukaan tarjoamaan kahden SIM-korttipaikan version myös 6,5 tuuman OLED-iPhonestaan. Sen sijaan 5,8 tuuman malli tulee tarjolle vain yhdellä SIM-korttipaikalla varustettuna.

Aiemmin Kuo on kertonut 6,1 tuuman iPhonen tulevan sisältämään vain yhden takakameran, kun OLED-iPhoneissa kameroita tulee olemaan kaksi. Lisäksi 6,1 tuuman iPhonen runko on alumiinia, kun OLED-iPhonet jatkavat iPhone X:n tavoin ruostumattoman teräksen käyttöä.

Koko iPhone-kolmikko on saamassa iPhone X:ssä sormenjälkitunnistuksen korvaajaksi esitellyn Face ID -kasvojentunnistuksen. Face ID:n komponenttien odotetaan jatkossakin löytyvän kaikissa kolmessa näytön yläreunan lovesta. iPhone X:ssä ensi kerran nähty lovi ei siis ole poistumassa tulevissa iPhoneissa minnekään.

RAM-muistia 6,1 tuuman iPhone on saamassa 3 gigatavua, ja 5,8 ja 6,5 tuuman puolestaan iPhonet 4 gigatavua, eli enemmän kuin on tähän asti iPhoneissa nähty.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja