Mainos

Räpkomeetta VilleGalle: Mä elän unelmaa!

Rauman Unajassa riehuu lauantai-iltana myrsky ja vettä tulee vaakatasossa. Järjestäjät katselevat tilannetta huolissaan, eivätkä esiintyjätkään tilanteesta järin innoissaan ole. Kevään ja kesän todellinen komeetta, Jare & VilleGalle kipuaa lavalle ja samalla pilvipeite alkaa rakoilla.

Sade taukoaa ja aurinko raivaa tiensä esiin. Yleisö valtaa lavan edustan. Joka ainoa osaa Häissä-kappaleen sanat, onhan kyseistä hittiä kuunneltu pelkästään YouTubesta nelisen miljoonaa kertaa - neljän kuukauden aikana.

- Ei tässä voi kuin hymyillä, VilleGalle toteaa onnistuneen keikan jälkeen.

Kevät ja kesä on ollut räpkaksikolle uskomatonta nousukiitoa. Ensin Häissä-kappale nousi HIFK:n mestaruusbiisiksi ja hetken päästä se soi pitkin lätkän MM-kisataipaletta, joka lopulta huipentui tunnetusti Kauppatorin kultajuhliin. Jare & VilleGalle esittivät hittinsä sadalletuhannelle paikalla juhlineelle.

- Kyllä tämä tuntuu oudolta, että kaiken voi saada näin nopeasti. Tämä on ollut mun unelmaa ja nyt mä vaan elän sitä. Ei tästä voi hommat enää paremmaksi muuttua, VilleGalle toteaa ja hymyilee kilpaa ilta-auringon kanssa.

- Pakko sanoa, että se päivä on ollut ehkä hienoin mun elämässäni koskaan. Vesku Loiri ja Tarja Halonen oli siellä samassa aitiossa meidän kanssa. Ei se ollut se keikka niinkään, sillä se oli Leijonien juhla, jossa me käytiin vetämässä muutama biisi. Mutta se oli historiaa.

Jalat pysyvät maassa

Kaksikon ensimmäisestä keikasta ei ole vielä vuottakaan. Bändi sai alkunsa pelireissussa, kun Jare ja VilleGalle saivat idean tehdä biisin futisjengilleen.

- Ostin 50 euron kameran ja kuvattiin Jaren kämpässä yhdessä päivässä video siihen. Frendien mielestä se oli sikamagee ja siitä se jäi kytemään. Sen jälkeen tehtiin tää meidän lätkäbiisi, Koutsi hoitaa, josta koko homma lähti ja siihen kunnon video. Sillä tiellä ollaan.

Videoilla on nähty useita kiekkoilijoita, kuten Jere Karalahti, Siim Liivik ja Jori Lehterä.

- Kaikki ovat olleet ihan messissä. Ei ole väkisin tarvinnut yrittää videolle. Ville Peltonenkin lähti mukaan, kun hänen lapsensa kuuntelee meidän musiikkia.

Uskomattomasta menestyksestä huolimatta VilleGalle uskoo pysyvänsä maanpinnalla.

- Kyllähän kaiken maailman lehdet ovat yrittäneet värittää meistä juttuja, että me lennetään baareista ulos ja huudellaan, että ei meitä voi heittää ulos, että tää on v***u mun biisi ja plaa plaa plaa. Mutta kyllä mä ainakin toivon, että jalat ovat pysyneet maassa. Sitä pitää kysyä ystäviltä.

Rakkaudesta lajiin

Jare & VilleGalle on vetänyt hurjaa keikkatahtia koko kesän. Yhteensä keikkoja tälle vuodelle tulee noin 120.

- Ja me siis aloitimme vasta joskus huhtikuussa. Just vedettiin 12 keikkaa 11 päivässä ja se on ollut aika normaali tahti.

- Jos ajatellaan puhtaasti keikkoina, niin joku Ruisrock tai Provinssi on ollut Kauppatoria hienompia, vaikka ihmisiä on ollut vähemmän. Mutta niissä yleisö on ollut katsomassa nimenomaan meitä.

Parhaillaan kaksikko työstää uusia kappaleita. VilleGalle tiedostaa, että jättimenestykseen yltäneen debyyttialbumin jälkeen levynteko voi olla haastavaa.

- Mulla on jo kova into tehdä uutta levyä. Eikä tämä kova keikkatahtikaan haittaa yhtään. Tää on rakkaudest lajiin.

Katso YouTubesta Jaren & VilleGallen Häissä-hitti:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.