Rapeasti kuorrutetut silakat

sitruuna ja puolitettu sitruuna
sitruuna ja puolitettu sitruunaCopyright Alma Media Oyj 2000
Julkaistu 10.04.2001 12:26(Päivitetty 09.02.2005 12:23)
  • 400 g silakkafileitä
  • 1 tl suolaa, valkopippuria
  • 1 pkt pekonia
  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • persiljaa tai tilliä
  • 2 dl juustoraastetta

Ripottele hiukan suolaa ja pippuria silakkafileiden päälle. Lado fileet voideltuun uunivuokaan.

Pilko pekonit suikaleiksi ja tiristä ne pannulla omassa rasvassaan. Murenna leipä. Sekoita leivänmurut, raastettu sitruunan kuori, yrtit ja pekoni. Lisää jäähtyneeseen seokseen juustoraaste. Ripottele seos silakkafileiden päälle.

Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa kalan kanssa timjamilla maustettuja viipaloituja uuniperunoita ja raikasta salaattia.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle