Raparperilotta 22.6.2000

3 kanamunan kääretorttu:


3 munaa
1 dl sokeria
1/2dl vehnäjauhoja
3/4 dl maissi-tai perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:


2 dl maitorahkaa
1 1/2 dl marjahilloa

Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon kevyesti nostellen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä torttupohja uunin keskitasossa 225C asteessa 6-8 minuuttia. Kun pohja on kypsä kumoa torttupohja sokeroidulle voi- tai leivinpaperille. Anna jäähtyä sen aikaa kun valmistat täytteen. Sekoita hillo ja marjahillo keskenään. Levitä seos jäähtyneelle torttulevylle ja kääri torttu rullalle. Leikka se noin kahden sentin viipaleiksi. Vuoraa kulho käääretorttu viipaleilla.

Raparperitäyte:


n. 1/2 l raparperipaloja tilkkavettä
1/2 dl sokeria
kanelitanko n.1/2 dl vettä
2 tl liivatejauhetta
2 dl kuohukermaa

Hauduta rapaperit vesitilkassa pehmeiksi. Mausta sokerilla ja anna jäähtyä. Sekoita liivatejauhe tilkkaan vettä ja kuumenna nopeasti. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä haudutetut raparperit, liivateseos ja kermavaahto. Kaada kermahyytelö kääretorttuviipaleilla vuorattuun kulhoon. Anna hyytyä noin 2 tuntia. Kumoa torttu ja koristele esim. mansikoilla. Herkullinen jälkiruoka juhannuksen juhlijoille.

Lue myös:

    Uusimmat