Mainos

Rantautuuko ilmiö myös Suomeen? Uusista iPhone 8 ja iPhone 8 Plus -puhelimista yritetään päästä kiireellä eroon

Syyskuussa julkaistut iPhone 8 ja iPhone 8 Plus saivat teknologiasivustojen arvosteluissa hyvän vastaanoton, mutta varsinaisia myyntimenestyksiä puhelimista ei ole tullut. Pitkälti viime vuoden iPhone-malleja muistuttavat uutuudet eivät ole herättäneet kuluttajien mielenkiintoa samalla tavalla kuin perjantaina julkaistava iPhone X, ja myös osa iPhone 8:n ja iPhone 8 Plussan ostaneista harkitsee jo päivitystä iPhone X:ään.

Eilen julkaistussa uutisessaan Yahoo Finance kertoo, miten elektroniikkaan keskittynyt Decluttr.com-sivusto on saanut huomattavan määrän käytettyjä iPhone 8 ja iPhone 8 Plus vaihtopuhelimia. Decluttrin digitaalisen markkinoinnin johtaja, James Bell, kommentoi ilmiötä seuraavasti:

”Ajattelimme, että se (iPhone 8) olisi vain iPhone 7:n kaltainen (vaihtomäärissä mitattuna), mutta vaikuttaa siltä, etteivät ihmiset ole erityisen tyytyväisiä iPhone 8:aan. Näin ei vain tapahdu. Meillä ei ole koskaan ollut näin paljon iPhoneja kuukauden sisällä julkaisun jälkeen.”

Decluttrin julkaisemien tilastojen mukaan seitsemän prosenttia viime kuussa ostetuista puhelimista oli iPhone 8 -puhelimia, kun viime vuonna vastaava luku iPhone 7:n kohdalla oli noin prosentti. Myös iPhone 8 -puhelinten hinnat ovat olleet laskussa ja 256 gigatavun iPhone 8 voi vaihtaa omistajaa vain 500 dollarilla, kun normaali jälleenmyyntihinta on 849 dollaria. Hintojenlasku ei koske pelkästään käytettyjä puhelimia, sillä esimerkiksi Kiinassa myös uusia iPhone 8 -puhelimia on myyty alennuksessa.

Lähiviikot ja iPhone X:n saapuminen kauppoihin näyttävät, miten syyskuussa ostettujen iPhone 8 ja iPhone 8 Plus puhelinten käy Suomessa. Toistaiseksi sivustoille, kuten Tori.fi ja Huuto.net, uusia iPhone-puhelimia on tullut yksitellen myyntiin, ja määrät ja hinnat ovat pysyneet aisoissa. Esimerkiksi iPhone 8:n 64 gigatavun mallin saa käytettynä halvimmillaan noin 700 eurolla, kun uutena puhelin maksaa Suomessa noin 800 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.