Ranskan pukukopissa kuohuu – päävalmentajalta yllätyspäätös

Ranskalaislehti L'Equipen mukaan maan EM-joukkueen pukukoppiin on alkulohkon loppuhetkillä pesiytynyt mielipahaa. Arka tilanne koskee Atletico Madridin tähtihyökkääjää ja maajoukkueen pitkäaikaista selkärankaa Antoine Griezmannia, jonka kerrotaan olevan tuohtunut päävalmentaja Didier Deschampsille.

Jatkopaikkansa maanantai-illan tuloksilla varmistanut Ranska kohtaa tiistaina alkulohkon päätösottelussa Puolan, jonka kisat päättyvät varmuudella alkulohkoon. Yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta aina Ranskan avauskokoonpanossa arvokisoissa pelannut Griezmann on putoamassa ottelun avauskokoonpanosta penkille.

– Se ei ollut hänen paras maaottelunsa, Deschamps kommentoi Hollanti-tasapelin jälkeen.

Tuoreinta päätöstä Deschamps perusteli viime maaliskuuhun asti 84:ssä peräkkäisessä Ranskan ottelussa pelanneen tähtensä vireydellä. Tuolloin putki katkesi loukkaantumiseen.

– Hänellä on ollut työläs kausi, joka on pitänyt sisällään monia korkean intensiteetin otteluita. Ja ne vieläpä keskikentän sydämessä, mikä ei ole helppoa, Deschamps perusteli tuoretta päätöstään L'Equipen mukaan.

Lehti myös kirjoittaa Griezmannin olevan sekä pettynyt että turhautunut Deschampsin valintaan. Taustalla jäytää yhä myös kiista maajoukkueen kapteeninnauhasta, jonka Deschamps ojensi pitkäaikaisen maalivahdin ja johtajan Hugo Llorisin maajoukkueuran päättymisen myötä Kylian Mbappelle

Ranskalaislehti Le Figaron mukaan maajoukkueen kapteeniudesta kuluvissa kisoissa haaveillut Griezmann otti uutiset ohittamisestaan raskaasti ja harkitsi tuolloin lehden mukaan jopa maajoukkueuransa lopettamista. 

Mbappen murtuneen nenän ohella muitakin vaikeuksia on riittänyt. Ranska on tehnyt kahdessa ensimmäisessä ottelussa vain yhden maalin, joka sekin oli vastustajan oma maali.

Ranska ja Hollanti ovat keränneet D-lohkossa neljä pistettä. Vahvasti esiintynyt Itävalta on näistä pisteen perässä.  

 

 

 

 

  

Lue myös:

    Uusimmat