Hurja väite sopupelistä EM-kisoissa – "Se on jo sovittu"

Romanian entinen maajoukkuepelaaja Danut Lupu on syyttänyt maataan tasapelin järjestämisestä Slovakiaa vastaan tulevassa EM-ottelussa.

Romania ja Slovakia kohtaavat toisensa keskiviikkona Frankfurtissa, ja tasapeli riittäisi todennäköisesti viemään kummankin joukkueen pudotuspeleihin.

E-lohko on solmussa, sillä ensimmäistä kertaa EM-kisojen historiassa kaikki neljä joukkuetta ovat kahden ottelun jälkeen tasoissa kolmen pisteen päässä.

Belgia, Ukraina, Slovakia ja Romania ovat jokainen voittaneet ja hävinneet ottelun keskiviikon päätöskierrokselle lähdettäessä.

Otteluiden alla Romanian entinen maajoukkuemies Lupu on esittänyt perusteettoman väitteen, jonka mukaan tasapeli Slovakian kanssa olisi jo varmaa.

– Pääsemme jatkoon ja pelaamme tasan Slovakiaa vastaan. Se on jo sovittu. Olisi sääli, jos emme molemmat pääsisi [jatkoon], Lupu sanoi AS.Ro:lle.

– Miksi ottaa riski? Se olisi sääli! Tällä tasolla pelaajat tulevat hyvin toimeen! Miksi riskeerata se? Miksi ajautua onnettomuuteen? hän jatkaa.

Lupu, joka lopetti uransa vuonna 1998, pelasi 14 ottelua Romanian maajoukkueessa.

Romania on selviytynyt vain kerran jatkoon EM-kisojen lohkovaiheesta, kun se selviytyi vuonna 2000 turnauksen puolivälieriin saakka.

Tasapeli takaa Romanialle paikan 16 parhaan joukossa. Slovakia tarvitsisi voiton pudotuspelipaikan sinetöimiseksi, mutta myös tasapeli antaisi sille hyvät saumat jatkoon yhtenä parhaista kolmanneksi sijoittuneista joukkueista.

Lue myös:

    Uusimmat