Silkka mahdottomuus? Näin Englanti voi auttaa Kroatian EM-kisoissa jatkoon

Kroatia jäi maanantai-iltana 1–1-tasapeliin Italiaa vastaan, kun sen varmalta näyttänyt voitto suli sormien välistä pelin viimeisillä sekunneilla.

Kroatia jää B-lohkon päätösotteluiden myötä lähes varmasti pudotuspelien ulkopuolelle.

Joukkueella on kasassa kaksi pistettä, mikä riittää tällä hetkellä lohkokolmosten vertailussa viidenteeen sijaan. Vain neljä parasta lohkokolmosta etenevät neljännesvälieriin.

Kroatian jatkopelimahdollisuudet lepäävätkin nyt varsin epätodennäköisten tulosten varassa.

Tanskan on ensinnäkin voitettava C-lohkon pohjalla majaileva Serbia, tai hävittävä sille 0–3-lukemin tai vähintään neljällä maalilla.

Sen lisäksi Portugalin ja Turkin on voitettava omissa otteluissaan Georgia ja Tshekki pitääkseen F-lohkon tuleva kolmonen Kroatian alapuolella yhdessä pisteessä.

Kaikkein suurimman palveluksen Kroatia tarvitsisi kuitenkin Englannilta. Englannin on voitettava Slovenia tiistaina vähintään kolmella maalilla, jotta Kroatia nousee maalierolla Slovenian yläpuolelle lohkokolmosten vertailussa.

Tilannetta tuskin edesauttaa se, että Kroatian ja Italian välinen tasapeli varmisti samalla Englannin jatkoonpääsyn EM-kisojen neljännesvälieriin. Englannilla on kasassa neljä pistettä, mikä riittäisi kolmanneltakin sijalta pudotuspeleihin.

Lue myös:

    Uusimmat